National

Prognoza meteo pentru miercuri, 25 iulie: Furtuni masive in Romania

Publicat: 24 iul. 2018
1

Prognoza meteo pentru miercuri, 25 iulie, anunta o vreme ploioase, cu furtuni masive in Romania. 

Miercuri va continua sa ploua in averse insotite de frecvente descarcari electrice in cea mai mare parte a tarii, izolat urmand sa se acumuleze cantitati de apa de pana la 40-60 de mm, cu precadere in Dobrogea si in sudul extrem. Vantul va sufla moderat in nord-vest si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 23 si 28 de grade in Transilvania si Maramures, 25-30 de grade in Banat si Crisana, 27-32 de grade in Oltenia, 25-30 de grade in Muntenia si Dobrogea (cu cele mai ridicate valori asteptate in estul Luncii Dunarii) si 23-28 de grade in Moldova. 

Vezi si: Prognoza meteo pentru marti, 24 iulie: Sunt anuntate ploi in Romania

Vremea 24 iulie la Bucuresti
Potrivit vremea ido, in Capitala vor cadea furtuni cu fulgere, posibilitaea averselor fiind activa si pe perioada noptii. Temperaturile mai scad cu un grad fata de ziua precedenta. Maxima zilei va fi de 27°C, iar minima de 19°C. Cantitatile de apa pe parcursul zilei vor atinge 3 l/m² iar pe timpul noptii 1 l/m². Ploile vor continua la Bucuresti toata saptamana.

Prognoza meteo pentru 25 iulie la munte
La munte sunt preconizate furtuni cu fulgere. Cantitatile de apa sunt insemnate atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, respectiv 7 l/m² (ziua) si 2 l/m² (noaptea). Vantul sufla moderat, temperaturile maxime se incadreaza intre 23°C si 16°C. Ploile vor continua la munte si la inceputul lunii august.

Ploile fac ravagii in aceste zile. Meteorologii ANM au emis noi avertizari meteo tip cod galben si cod portocaliu de ploi torentiale pentru ziua de 24 iulie. Cel mai probabil, aceste avertizari se vor prelungi pana in 25 iulie 2018. 

Adauga un comentariu