National

Prognoza meteo pentru sambata, 28 iulie: Ploi masive si risc major de inundatii in aproape toata tara

Publicat: 27 iul. 2018
1

Prognoza meteo pentru sambata, 28 iulie, anunta o vreme instabila, cu ploi masive si risc ridicat de inundatii in aproape toata Romania. 

In weekend vremea va fi calda in aproape toata tara, temperaturile urmand sa se situeze peste media climatologica a perioadei cu pana la 2-4 grade Celsius. In jumatatea nordica a teritoriului maximele vor urca la pranz pana spre 27-32 de grade, in timp ce in cea sudica acestea se vor incadra in general intre 30 si 35 de grade Celsius, in Lunca Dunarii urmand sa se resimta un usor disconfort termic.

Cel mai racoare va fi in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cel mai cald in partea estica a Luncii Dunarii. Aspectul vremii va fi unul placut pana spre orele pranzului, cand pe spatii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Totusi, nu se vor inregistra cantitati prea importante de apa, doar la munte in mod izolat urmand sa se stranga pana la 15-25 de mm. 

Vezi si: Prognoza meteo pentru vineri, 27 iulie: Romania va fi lovita de un nou val de furtuni

Vremea Bucuresti 28, iulie 2018
Vremea ido anunta ploi masive in Capitala, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Sunt prognozate furtuni cu fulgere in formare si temperaturi mai ridicate deca ziua precedenta. Temperaturile maxime se incadreaza intre 29°C si  20°C, iar cantitatea de precipitatii atinge 2 l/m² pe timpul zilei si 2 l/m² pe timpul noptii. Vantul sufla moderat. Ploile sunt anuntate pana la finalul lunii iulie. 

Prognoza meteo la munte pentru 28 iulie 2018
La munte vremea se strica total, fiind anuntate furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza. Ploile sunt abundente atat pe parcursul zilei, cat si pe parcursul noptii, cantitatile mari de apa amplificand riscul inundatiilor, respectiv 2 l/m² pe timpul zilei si 3 l/m² pe timpul noptii. Temperaturile minime si maxime se vor incadra intre  27°C si 18°C. Vremea ne anunta ca la munte ploile vor continua si in prima saptamana din august.

Adauga un comentariu