National

PROGNOZA METEO pentru trei zile. Gerul se va intensifica

Publicat: 09 ian. 2017
1
In urmatoarele zile gerul se va intensifica, iar temperaturile minime vor fi cuprinse intre -26 si -12 grade. 
 
09.01.2017, ORA 20 – 10.01.2017, ORA 08

IN TARA
Gerul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii, astfel incat, temperaturile minime vor fi cuprinse intre -26 si -12 grade,
mai scazute in estul Transilvaniei pana in jurul valorii de -29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ninsori
slabe, in nord-est, sud-vest si in extremitatea de sud a teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe crestele montane si pe litoral. Pe arii restranse se va semnala
ceata, asociata cu depunere de chiciura.
LA BUCURESTI
Gerul se va intensifica, astfel incat, temperatura minima va fi de -19…-20 de grade, mai scazuta in zona preoraseneasca pana in jurul valorii de -23 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in a doua parte a noptii. Vantul va sufla slab si moderat.
10.01.2017 ORA 08 – 11.01.2017, ORA 08

IN TARA
Vremea va fi geroasa dimineata si noaptea, iar in centrul, sudul si estul tarii, local si ziua. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -14 si -4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -22…-20 de grade izolat in zonele depresionare din nord-vest si centru si in jur de -4 grade pe litoral. In cursul zilei cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile sud-vestice si sudice unde doar izolat va ninge slab. Spre seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua si va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar IN JUMATATEA DE SUD-EST, NINSORILE SE VOR EXTINDE SI LOCAL SE VA DEPUNE STRAT NOU SI CONSISTENT DE ZAPADA. IN DOBROGEA, JUMATATEA ESTICA A MUNTENIEI, IN SUDUL SI CENTRUL MOLDOVEI, PRECUM SI IN CARPATII DE CURBURA, VANTUL SE VA INTENSIFICA TREPTAT, IAR IN CURSUL NOPTII VA FI VISCOL CU VITEZE LA RAFALA DE 50…70 KM/H, ASTFEL INCAT VIZIBILITATEA SE VA REDUCE SEMNIFICATIV SI ZAPADA VA FI TROIENITA. IN ESTUL SI SUD-ESTUL DOBROGEI, PRECIPITATIILE VOR FI MIXTE SI SE VA PRODUCE POLEI. In restul tarii vantul va sufla slab si moderat, trecator cu unele intensificari pe crestele montane.
BUCURESTI
Vremea se va mentine geroasa cu o temperatura maxima de -11…-9 grade si o minima in jur de -11 grade. In cursul zilei cerul va fi temporar noros, apoi NEBULOZITATEA SE VA ACCENTUA SI VA INCEPE SA NINGA, MODERAT CANTITATIV INDEOSEBI IN A DOUA PARTE A NOPTII, ASTFEL INCAT SE VA DEPUNE STRAT NOU SI CONSISTENT DE ZAPADA. Vantul va sufla slab si moderat, CU UNELE INTENSIFICARI SPRE SEARA SI NOAPTEA, CAND TRECATOR VA SPULBERA ZAPADA.

11.01.2017, ORA 08 – 12.01.2017, ORA 08

IN TARA
Desi valorile termice vor fi mai ridicate decat in zilele precedente, VREMEA SE VA MENTINE DEOSEBIT DE RECE, GEROASA DIMINEATA SI NOAPTEA IN CEA MAI MARE PARTE A TARII. TEMPERATURILE MAXIME SE VOR INCADRA INTRE -9 SI 1 GRAD, IAR CELE MINIME VOR FI CUPRINSE INTRE -16 SI -6 GRADE, IZOLAT MAI SCAZUTE IN SUD SI CENTRU PANA IN JURUL VALORII DE -20 DE GRADE. In cursul zilei cerul va fi mai mult noros si VA CONTINUA SA NINGA IN JUMATATEA DE SUD-EST A TERITORIULUI, IAR IN DOBROGEA, SUDUL SI CENTRUL MOLDOVEI SI IN BARAGAN, PRECUM SI IN CARPATII DE CURBURA VA FI VISCOL, RAFALELE DE VANT URMAND SA ATINGA 50…70 KM/H. Pe litoral si in Delta Dunarii, la inceput, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ploaie si vor mai fi conditii de polei. Noaptea innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse vor mai fi ninsori slabe, in regiunile estice si sud-estice, iar spre sfarsitul intervalului, posibil in extremitatea de nord-vest. In restul tarii vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane in special in cursul noptii. In zonele joase vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea. In cursul zilei va continua sa ninga moderat cantitativ, apoi cerul va deveni treptat variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, mai ridicata decat cea din intervalul anterior, se va situa in jurul valorii de -5 grade, iar cea minima va fi de -13…-12 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca pana spre -15…-16 grade.
12.01.2017, ORA 08 – 13.01.2017, ORA 08

IN TARA
Valorile termice vor ramane mai scazute decat in mod normal la aceasta data, iar dimineata si noaptea va fi ger in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa, in general, intre -9 si 1 grad, iar cele minime intre -16 si -6 grade, mai ridicate in Banat si Crisana pana in jurul a -3 grade. In interiorul arcului carpatic si la munte cerul va fi mai mult noros si va ninge, iar noaptea, IN VEST SE VOR SEMNALA SI PRECIPITATII SUB FORMA DE LAPOVITA SI PLOAIE, DETERMINAND FORMAREA DE POLEI. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a intervaluluI CAND IZOLAT, IN MOLDOVA, VOR FI CONDITII PENTRU PRECIPITATII MIXTE SI POLEI. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari in vest, in sud-est, dar mai ales la munte, unde pe creste va viscoli si va spulbera zapada. Izolat se va produce ceata.
BUCURESTI
Vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, chiar geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari in cursul noptii. Vantul va sufla moderat ziua si in general slab noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -6 grade, iar cea minima va fi de -12…-11 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

13.01.2017, ORA 08 – 14.01.2017, ORA 08

IN TARA
Vremea se va incalzi in cea mai mare parte a tarii, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -10 si 0 grade, usor mai ridicate pe litoral si in Dealurile de Vest. In regiunile vestice, nord-vestice si centrale cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare la munte, in Crisana, Maramures si nordul Transilvaniei si mixte in rest. In celelalte regiuni cerul va fi temporar noros si mai ales seara si noaptea, local vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie si lapovita. PE ARII RESTRANSE SE VA PRODUCE POLEI. Vantul se va intensifica treptat in cea mai mare parte a tarii, iar la munte va deveni tare si va viscoli ninsoarea. Izolat se va forma ceata.
BUCURESTI
Vremea se va incalzi, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -7…-5 grade. Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de PRECIPITATII, PREDOMINANT SUB FORMA DE PLOAIE CE VOR FAVORIZA DEPUNERI DE POLEI.
TENDINTA EVOLUTIEI VREMII PENTRU INTERVALUL

14.01.2017 ORA 08 – 17.01.2017 ORA 08

IN TARA
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata, la inceputul intervalului, indeosebi in vest, centru si nord, iar spre sfarsit in sud-vest si sud. 
BUCURESTI

Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, iar probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in prima si ultima zi a intervalului.

Comentarii
Adauga un comentariu