Magazin

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani! Cat de mult va ploua

Publicat: 22 apr. 2014
1

Ploile vor reveni in aproape toate regiunile tarii, pana la sfarsitul lunii aprilie, in unele zone s-ar putea cumula cantitati de apa mai insemnate, iar pana in 4 mai se vor inregistra, in medie, temperaturi de 18-20 de grade, potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meteorologie.

Citeste si: PROGNOZA METEO pe trei zile

MOLDOVA
In Moldova, pana miercuri se vor inregistra temperaturi de 21 – 22 de grade, apoi valorile termice vor scadea, in medie, spre 18 – 16 grade, apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza se estimeaza o incalzire usoara a vremii, maximele termice urmand a se situa in jurul unei medii de 19 grade, iar pana la inceputul lunii mai nu se mai intrevad oscilatii semnificative ale regimului termic diurn. Temperaturile nocturne se vor incadra, in medie, intre 7 si 10 grade, fiind in general mai ridicate decat mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie si inceputului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei saptamani de prognoza.
Probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata in fiecare zi, incepand de marti 22 aprilie, iar in intervalul 24 – 25 aprilie, va ploua pe arii mai extinse si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

BANAT
Conform prognozei ANM pentru perioada 21 aprilie – 4 mai, in Banat, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi in medie de 22-23 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, vor fi oscilatii termice, dar in general se vor inregistra temperaturi de 19 – 21 de grade ziua. Temperaturile din timpul noptii vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 11 – 12 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 8 – 9 grade.
Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante.

Citeste si: PROGNOZA METEO pe doua saptamani. Vezi cum va fi VREMEA de 1 Mai

CRISANA
In Crisana, in primele zile ale intervalului de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, cu valori maxime, in medie, de 22 de grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, se vor inregistra temperaturi, in medie, de 18 – 20 de grade. Temperaturile minime nocturne vor fi in crestere usoara in primele zile, pana la o medie regionala de 10 – 11 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 8 – 9 grade.
Si in aceasta regiune, probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata in mare parte a intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante.

TRANSILVANIA
In Transilvania, temperaturile in primele zile ale intervalului de prognoza vor fi, in medie, de 20 – 22 de grade, apoi, pana in 4 mai, se vor inregistra, in medie, temperaturi de 17 – 19 grade. Temperaturile minime nocturne vor fi in crestere treptata in prima saptamana, pana la o medie regionala de 8 – 9 grade, depasind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila in general in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 6 – 7 grade.

Citeste si: VREMEA se incalzeste in a doua zi de PASTE. PROGNOZA METEO pentru luni si marti

MARAMURES
In Maramures, vremea va fi calda in primele zile, cu o medie a temperaturilor de 21 – 22 de grade, apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cu valori intre 17 si 19 grade. In timpul noptii, temperaturile minime vor fi in crestere usoara in primele zile, ajungand pana la 10 grade, apoi vor oscila in jurul normelor pentru sfarsit de aprilie si inceput de mai, respectiv 7- 9 grade.
Probabilitatea de ploaie atat in Transilvania, cat si in Maramures va fi relativ ridicata in aproape toate zile intervalului de referinta, fiind de asteptat si perioade in care se pot cumula cantitati de apa mai importante.

DOBROGEA
In Dobrogea, pana miercuri vor fi temperaturi maxime de 19 grade, apoi, in perioada 24-29 aprilie, vor scadea la 16 grade, iar din 30 aprilie pana in 4 mai, maximele termice se vor situa din nou in jurul valorii de 19 grade. Temperaturile din timpul noptii se vor incadra intre 9 si 11 grade.
Incepand de miercuri 23 aprilie si pana in 30 aprilie, in Dobrogea se vor semnala sporadic ploi de scurta durata, aproape in fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe arii mai extinse in 24, 25, 27 si 29 aprilie. Dupa 30 aprilie, sansele de ploaie se vor diminua treptat.

MUNTENIA
In Muntenia, temperaturi de 22 de grade se vor inregistra pana miercuri, apoi vor scadea spre 19 grade, din 24 pana in 28 aprilie, iar din 29 aprilie vor creste din nou la 21 de grade. Temperaturile minime nocturne se vor incadra intre 8 si 11 grade, iar diferentele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, in special in a doua saptamana de prognoza, cand vor fi relativ constante, in jurul valorii de 9 grade.
Si in aceasta regiune va ploua temporar, intre 23 si 30 aprilie, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si, posibil, mai importante cantitativ va fi in 23 – 25 aprilie, precum si in zilele de 26, 27 si 29 aprilie. Dupa 30 aprilile, sansele de ploaie se vor diminua treptat.

Citeste si: AVERTIZARE METEO. COD GALBEN – Vantul va sufla cu putere

OLTENIA
In Oltenia, atat temperaturile din timpul zilei, cat si mediile termice nocturne nu vor avea variatii importante pe parcursul celor doua saptamani de prognoza. Astfel, temperaturile maxime vor scadea usor, de la o medie de 21 – 22 de grade in primele trei zile, spre aproximativ 18 grade in intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, incepand din 30 aprilie si pana in data de 4 mai, sa se situeze in jurul valorii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in medie, intre 8 si 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei saptamani de prognoza.
Ploi pe arii mai extinse si izolat mai insemnate cantitativ s-ar putea inregistra in intervalul 23 – 30 aprilie. In rest, ploile se vor semnala sporadic si vor fi slabe cantitativ.

LA MUNTE
La munte, in primele zile ale intervalului, incalzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal in a doua parte a lunii aprilie, cu temperaturi maxime, in medie, de 12 – 14 grade si minime ce vor urca de la o valoare medie de 2 – 3 grade pana spre 5 – 6 grade. Apoi, pana spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, nu vor fi variatii termice semnificative, in general valorile urmand a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua intre 8 si 12 grade, iar noaptea intre 2 si 4 grade, in medie.
In cele doua saptamani, la munte sunt asteptate ploi, iar in zilele de 24, 25 si 28 aprilie s-ar putea cumula cantitati de apa mai insemnate.

Citeste si: Cum va fi vremea in noaptea de Inviere si in prima zi de Paste

Estimarea ANM pentru urmatoarele doua saptamani este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durata de la Reading, Anglia.
Adauga un comentariu