National

PROGNOZA METEO pentru urmatoarele zile. Vezi cum va fi vremea in weekend

Publicat: 19 iun. 2015
1

Sambata, in vest, centru, nord, si la munte vremea va fi in general instabila si se va manifesta prin innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, spre seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 18 si 28 de grade, astfel ca in regiunile intracarpatice va fi rece pentru aceasta perioada.

Bucurestenii au parte astazi de o zi normala din punct de vedere termic, cu 26…27 de grade la amiaza. Norii se inmultesc spre seara cand va ploua cu tunete si fulgere.

La munte, vremea va fi in general instabila, cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Valorile termice vor caracteriza o vreme racoroasã in cea mai mare parte a zonei, astfel ca la amiaza vor fi 16 grade in Predeal, 15 la Stana de Vale, 14 la Paltinis, 13 in Sinaia, 12 la Semenic si 10 sus pe Ceahlau. La fel de frig va fi si duminica. Ploile continua si duminica, iar izoltat  cantitãtile de apa vor mai putea depasi 15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat.

Pe litoral, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales in timpul noptii, cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari spre seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar in apa vor fi in jur de 21 de grade. Duminca vremea devine  in general instabilsa  si se raceste treptat. Mai ales in timpul zilei vor fi averse cu tunete si fulgere. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare.

Duminica,  vremea va fi racoroasa in regiunile estice si sud-estice, iar in rest maximele vor fi sub medii, astfel ca temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16…17 grade in depresiunile transilvane si 26 de grade la Drobeta Turnu Severin. Va ploua in Muntenia, Dobrogea, in cea mai mare parte a Moldovei si a zonei montane si pe arii mai restranse in restul tarii. Izolat se vor semnala descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor mai depasi 15 l/mp.

In Bucuresti va fi mai racoare decat ar fi normal duminica. 15 grade dimineata si cel mul 20 de grade la pranz. Norii vor persista toata ziua, temporar va ploua si vor fi posibile descarcari electrice.

Desi luni vremea se mai incalzeste, maximele vor continuare sub mediile climatologice specifice perioadei. Trec de 20 de grade, dar nu depasesc 26 de grade si asta doar la Timisoara, Drobeta Turnu Severin, Alexandria, Giurgiu si Braila. Norii se inmultesc in special dupa-amiaza, cand vor fi ploi de scurta durata posibil insotite de descarcari electrice, local in zonele de deal si de munte, si izolat in rest.

Se incalzeste si in Bucuresti la inceput de saptamana, dar tot va fi usor mai rece decat normal. Doar 11 grade in zori si  25…26 la amiaza. Nori mai multi tot dupa-amiaza cand sunt posibile ploi de scurta durata si descarcari electrice.
Adauga un comentariu