National

PROGNOZA METEO. Se anunţă CANICULĂ în următoarele zile. Nu scăpăm nici de ploi

Publicat: 27 iun. 2020

PROGNOZA METEO. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în Câmpia de Vest. Nu scăpăm nici de ploi. Acestea vor avea caracter torenţial iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În nord-vestul țării vor fi înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil spre mai mult senin și doar în zonele de munte, în primele ore vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 20…22 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. În depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în Câmpia de Vest. În Maramureș, nordul Crișanei și al Moldovei, local în Transilvania,precum și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe spații mici vijelii și grindină. Ploile vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

Adauga un comentariu