Cancan ultimă oră

Program de 4 minute de sport acasă – înlocuiește o oră de sală!

Publicat: 21 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Program de 4 minute de sport acasă  înlocuiește o oră de sală

Vrei să te simți mai bine, să ai mai multă energie și să îți lungești viața? Atunci fă exerciții fizice! Beneficiile acestora pentru sănătate sunt greu de ignorat. Acestea sunt bune pentru oricine, indiferent de vârstă, sex sau stare fizică.

Exercițiile fizice previn îngrpșarea și luptă cu bolile. Ele previn atacul cerebral, diabetul de tip doi, depresia, anumite tipuri de cancer ș.a. De asemenea ele îți îmbunătățesc dispoziția și îți dau energie. Pentru a te simți mai bine după o zi grea, fă o vizită la sală sau o plimbare alertă de jumătate de oră. Pe lângă aceste lucruri, exercițiile te ajută și să socializezi cu diverse persoane, dacă te apuci de lecții de dans sau mergi la fotbal.

Un program epuizant în sala de gimnastică nu se potrivește tuturor și, să fim sinceri, uneori nici nu avem timp pentru așa ceva. Totuși, asta nu este o scuză ca să fugi de exercițiile fizice. Iată câteva exerciții care nu îți vor ocupa mai mult de cinci minute:

1. Genuflexiuni
Depărtează-ți picioarele la nivelul umerilor. Începe să te lași pe vine, ducându-ți bazinul spre spate de parcă ai vrea să te așezi pe un scaun. Coboară cât poți de mult, încercând să-ți păstrezi spatele drept. Revino la poziția inițială, întinzând mușchii picioarelor și ai fundului.

2. Flotări
Adoptă poziția A. Mâinile ar trebui să fie depărtate la nivelul umerilor. Umerii, genunchii și picioarele trebuie să formeze o singură linie. Începe ușor să-ți cobori corpul, îndoindu-ți brațele și încercând să-ți ții coatele cât mai aproape de corp. Revino la poziția inițială. Acest exercițiu este grozav pentru mușchii pectoral și pentru triceps.

3. Alpinistul
Acesta este un exercițiu complex, care îți va întări mușchii stomacului și te va ajuta să arzi calorii. Poziția inițială e la fel ca cea de la flotări. Încordează abdomenul, ridică-ți piciorul drept și trage-l ușor spre piept. Ai grijă la poziția spatelui și a șoldurilor: ele trebuie să rămână fixe. Întoarce-te la poziția inițială și fă la fel pentru piciorul stâng.

4. Fandări
Așază-ți picioarele la nivelul umerilor și ține-ți mâinile în talie. Fă un pas mare în față cu piciorul stâng (acest picior ar trebui să formeze un unghi drept, iar genunchiul drept trebuie să fie foarte aproape de podea). Revino apoi la poziția inițială, împingând piciorul drept și repetând exercițiul cu piciorul drept. Când faci acest exercițiu, e foarte important să-ți păstrezi spatele drept.

5. Sărituri
Acest exercițiu e numit Jumping Jacks și face parte din antrenamentul militar din Statele Unite ale Americii, fiindcă îmbunătățește rezistența fizică și aerobică. În poziția inițială, brațele sunt ținute pe lângă corp. Sari, depărtându-ți picioarele și ridicându-ți brațele deasupra capului. Revino la poziția inițială cu o săritură rapidă, apoi repetă exercițiul.

Planul / durata exercițiilor:
Genuflexiuni – 60 de secunde
Flotări – 30 de secunde
Alpinistul – 30 de secunde
Fandări – 60 de secunde
Sărituri – 45 de secunde

Intervalurile mici de exerciții fizice sunt foarte eficiente – datorită ritmului rapid și intens, se arte un număr mare de calorii într-o perioadă scurtă de timp.

Adauga un comentariu