Actualitate

Program nou de investitii in agricultura. Tocmai a fost aprobat

Publicat: 21 nov. 2018
1

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege privind aprobarea Programului de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare, spalare si prelucrare primara de lana si piei in zona montana.

 'Se aproba Programul de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare, spalare si prelucrare primara a lanii in zona montana, incepand cu anul 2018, care are ca obiect facilitarea accesului la finantare in vederea realizarii de investitii pentru infiintarea centrelor de colectare, spalare si prelucrare primara de lana si piei, de catre crescatori de animale din zona montana', prevede proiectul.

Cofinantare de 40% din partea statului

Numarul centrelor, tipul acestora, amplasamentul in localitatile din zona montana si proiectul-tip de realizare se aproba anual, prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii rurale. Infiintarea acestor centre se realizeaza in conformitate cu proiectele-tip puse la dispozitie in mod gratuit de catre Agentia Zonei Montane. Proiectul mai prevede instituirea unei scheme de finantare prin care beneficiarii programului primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale investitiei in vederea realizarii de acestor centre. Camera Deputatilor este for decizional.

Adauga un comentariu