News Flash:

Program pentru persoanele marginalizate social

15 Februarie 2005
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
•Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca a incadrat, in 2004, un numar de 537 persoane marginalizate social, conform prevederilor Legii 116/2002

In cursul anului 2004, angajatii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) a reusit sa gaseasca locuri de munca pentru 537 persoane marginalizate din punct de vedere social. Conform prevederilor Legii nr. 116/2002 privind combaterea si prevenirea marginalizarii sociale a fost intocmit un program special de ocupare a persoanelor. In aceasta categorie se incadreaza tinerii care provin din centrele de plasament, tinerii singuri sau familisti care au copii in intretinere, tinerii care au executat pedepse privative de libertate, persoanele care beneficiaza sau fac parte din familii cu salariu minim pe economie, persoanele cu handicap, cetatenii de etnie rroma, persoane cu varsta peste 45 ani. Agentii economici care angajeaza persoane ce se incadreaza in categoriile mentionate primesc de la AJOFM salariul de baza stabilit la data angajarii, dar care nu trebuie sa depaseasca 75 la suta din salariul mediu net pe economie. "Angajatorii primesc de la AJOFM salariul de baza stabilit la angajare, dar nu mai mult de 75 la suta din salariul net mediu pe economie", a declarat Maria Mihnea, director executiv AJOFM. Agentia, conform prevederilor legale, trebuie sa incheie contracte de solidaritate cu persoanele considerate marginalizate social, sa le ofere consiliere sociala prin intermediul informarii si medierii muncii si, daca este nevoie, sa pregateasca profesional persoanele prin intermediul cursurilor de formare. Anul trecut, 537 persoane din judetul Iasi au incheiat cu AJOFM contracte de solidaritate, urmand a fi incadrate cu carte de munca. Dintre aceste persoane angajate in 2004, conform Legii 116/2002, opt au fost tineri proveniti din centrele de plasament, 18 sunt tineri cu copii in intretinere, 26 tineri familisti cu copii in intretinere si 16 au fost tineri familisti fara copii in intretinere. Celelalte 469 persoane incadrate fac parte din celelalte categorii sociale mentionate in Legea 116/2002. De asemenea, AJOFM mediaza si angajarea persoanelor care locuiesc in zone defavorizate din judetul Iasi, in care rata somajului depaseste procentul din judetul Iasi. Orasul Harlau, care are o rata a somajului de peste 15 la suta si Pascani, in care procentul somerilor este de 13 la suta, sunt considerate defavorizate, avand in vedere ca in municipiul Iasi rata somajului este de 7,07 la suta.
Daniela GRADINARIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014815 (s)