Eveniment-Social

Program prelungit de alegerile europarlamentare, la DLEP Iasi

Publicat: 20 mai 2019
1

In acest sfarsit de saptamana, angajatii Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor (DLEP) vor avea program prelungit datorita alegerilor. Cei de la Serviciul de evidenta a persoanelor au aratat ca in scopul asigurarii cadrului necesar desfasurarii în conditii optime a procesului electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European si pentru referendum, Serviciul de Evidenta a Persoanelor Iasi a adaptat programul de lucru cu publicul, astfel încât sa rezolve operativ solicitarile privind eliberarea documentelor de identitate. Practic, la sfarsitul acestei saptamani, iesenii care nu au cartile de identitate in regula pot solicita eliberarea acestora mult mai repede pentru a putea vota la alegerile europarlamentare si la referendum.

"Facem mentiunea ca vor fi solutionate cu celeritate cererile persoanelor care nu poseda act de identitate sau acesta are termenul de valabilitate expirat, astfel încât sa-si poata exercita dreptul la vot", a mentionat Marius Bodoga, directorul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor (DLEP).

Astfel, vor fi primite cereri si eliberate acte de identitate in cursul zilei de sambata, 25 mai 2019, intre orele 8:00 si 16:00, dar si duminica, in ziua votului, intre orele 7:00 si 21:00.

Vezi si: Peste 1.000 de cereri de buletine noi la DLEP Iasi. Toate solicitarile au fost facute in afara orasului

Recent, cei de la DLEP Iasi au incheiat si o campanie de punere in legalitate a celor fara acte de identitate. Aproape 1.200 de persoane au fost puse in legalitate de Serviciul de Evidenta a Persoanelor Iasi, din cadrul Directiei Locale de Evidenta a Persoanelor, in urma campaniei "Prioritate la identitate", campanie desfasurata în perioada 21 februarie – 18 aprilie 2019.

Reprezentantii Serviciului s-au deplasat cu statia mobila în fiecare din cele 26 de comune arondate în vederea punerii în legalitate pe linie de evidenta a persoanelor si stare civila a locuitorilor din aceste comunitati.
 

 

Comentarii
  • Ar trebui o prelungire de program si a mijloacelor de transport in comun, intrucat cei din comisiile sectiilor de votare, vor pleca tarziu din sectii dat fiind faptul ca sunt mai multe buletine de vot de numarat si nu toti ne permitem taxi-ul.

Adauga un comentariu