National

Programe pentru persoane cu deficiente de vedere si de auz in Galeria de Arta Europeana a MNAR

Publicat: 07 aug. 2014
Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) anunta organizarea unui tur multisenzorial pentru persoane cu deficiente de vedere si de auz, dezvoltat in cadrul proiectului ARTtouch finantat de Fundatia Orange Romania, ce ofera participantilor posibilitatea de a explora diferite lucrari din Galeria de Arta Europeana.
Citeste si: Iata ce activitati sunt oferite elevilor la Ateneul Tatarasi
Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al MNAR, transmis joi AGERPRES, aplicatiile multimedia sunt disponibile permanent in Galeria de Arta Europeana, turul multisenzorial pentru persoanele cu deficiente de vedere si de auz putand fi parcurs pe baza de programare, la telefon 021.314.18.19 sau prin e-mail, la educatie@art.museum.ro.
Lansat la finalul lunii aprilie 2014, turul cuprinde trei aplicatii multimedia si de realitate augmentata, replici tactile, mostre textile, o „biblioteca de sunete” si o „biblioteca olfactiva”, care au rolul de a face accesibile lucrari ale unor artisti celebri si povestile de dincolo de imagine.
Citeste si: Un tablou semnat Manet va fi scos la vanzare pentru 35 milioane de dolari
Proiectul ARTtouch a beneficiat de o finantare in valoare de 216.768 de lei oferita de Fundatia Orange Romania in cadrul programului „Lumea prin culoare si sunet” si s-a derulat in perioada mai 2013 — aprilie 2014. Peste 200 de elevi impreuna cu profesorii lor de la licee si scoli speciale din Bucuresti si din tara au participat la tururi ghidate si ateliere speciale. Beneficiarilor directi li se alatura aproape 3.000 de beneficiari indirecti — elevi, profesori si vizitatori ai Galeriei de Arta Europeana in primele doua luni de la lansarea aplicatiilor.


loading...

Adauga un comentariu