Eveniment-Social

Programul complet al Sarbatorilor de Iarna la Iasi – FOTO

Publicat: 03 dec. 2014

@ Oraselul Polar va fi principala atractie de pe pietonal pentru copii @ Concerte si artificii in cartiere, targuri de sarbatori, mestesugari si artisti populari ii vor incanta pe ieseni

La finele acestei saptamani incep oficial manifestarile de sarbatori. Luminile de sarbatori vor fi aprinse vineri seara, de la ora 17.00. Per total instalatiile care impanzesc orasul cumuleaza circa 2,2 milioane de luminite, la care se adauga si sute de figurine. Manifestarile ocazionate de Sarbatorile de Iarna vor avea loc pe pietonalul din fata PalatuluI Roznovanu si in cartiere, brazii urmand a fi montati in Nicolina, Alexandru, Pacurari, Copou, Tatarasi, in Piata Unirii, dar si pe Stefan cel Mare. Luminile de sarbatori vor fi aprinse pana pe 7 ianuarie, mai apoi urmand a fi reaprinse cu ocazia zilei de 24 ianuarie. Pentru copii, in zona centrala va fi amenajat un orasel polar.

In perioada sarbatorilor pe pietonal va fi deschis un targ de sezon, fiind deja montate 32 de casute de lemn. La 10 dintre ele vor fi comercializate decoratiuni si ceaiuri, iar la restul produse alimentare, de artizanat si obiecte de cult la casutele de lemn din fata Mitropoliei. Serbarile din cartiere sunt programate pe 13 decembrie de la 11.00 in Parc Dacia si de la 12.30 in Parcul Nicolina. Serbarea din Alexandru cel Bun va avea loc pe 14 decembrie, ora 11.00, in Piata Voievozilor, si de la ora 12.30 pe Esplanada Oancea din Tatarasi. De pe 17 pana pe 22 decembrie, de la ora 14.00, Caravana lui Mos Craciun va trece pe Bd. Independentei, prin Piata Voievozilor, prin Parcul Nicolina1, pe Esplanada Oancea; 21 decembrie, orele 14.00 – 16.45, Parada cartierele Pacurari si Dacia, prin Parcul Dacia si prin Podu Ros.

„Fiecare parada se va termina cu un foc de artificii de 5 minute”, au anuntat cei de la primarie. Pe 19 si 20 decembrie vor avea loc concerte de colinde la Palatul Roznovanu, de la ora 18.00. Festivalul Folcloric „Datini si obiceiuri de iarna” va fi gazduit in seara de 19 decembrie, de la ora 17.00 la Palas Mall si de la ora 19.00 la Carrefour Era, fiind programata si o parada a ansamblurilor participante pe traseul Palatul Culturii – Bd. Stefan cel Mare – Piata Unirii – Casa de Cultura a Studentilor, pe  20 decembrie, intre orele 10.00 – 11.00.

Targul „Traditii pe ulita Lapusneanu” va avea loc intre 19 si 21 decembrie fiind programate si actiuni de omagiere a 25 de ani de la Revolutia din 1989 si Seara Excelentei Iesene. Revelionul in strada, care va fi organizat ca in fiecare an pe Esplanada Palatului Culturii, pe 31 decembrie, incepand cu ora 20.00, nu are deocamdata stabilit nici programul si nici invitatii. „Asteptam inca propunerile de la firmele cu care colaboram, nu putem anunta cine vine pana nu este certa prezenta fiecarui invitat”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.
Adauga un comentariu