Eveniment-Social

Programul de dezinfectare a străzilor cu substanțe biocide continuă

Publicat: 04 aug. 2020
ALT=«Programul de dezinfectare a străzilor cu substanțe biocide continuă»
Programul de dezinfectare a străzilor cu substanțe biocide continuă

Ca urmare a creșterii numărului infecțiilor cu noului coronavirus și în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 19 din 23 iulie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, municipalitatea a reluat programul de spălare și dezinfectare a străzilor din oraș. Astfel, Salubris SA continuă activitatea de dezinfectare a străzilor cu substanțe pe bază de hipoclorit de sodiu, zilnic, în intervalul orar 24.00 – 4.00.

Străzile dezinfectate cu substanțe biocide

Astăzi, 4 august, vor fi dezinfectate următoarele artere rutiere: străzile Bucium, Trei Fântâni, Tabacului, Sarmisegetuza, Valea Adâncă, Libertății, Plopii Fără Soț și Vișan, șoselele Bucium și Națională, bulevardele Poitiers, Socola, Nicolae Iorga, Primăverii, Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron și Regele Ferdinand I al României (fost Splai Bahlui Mal Stâng), aleea Valea Adâncă, fundacul Păun, precum și străzile din cartierul Frumoasa. De asemenea, conform art. 3 din hotărârea menționată piețele agroalimentare Păcurari, Nicolina, CUG, Alexandru cel Bun și Dacia vor fi dezinfectate zilnic.

Programul de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu are loc zilnic, în intervalul orar 22.00 – 4.00. Programul de dezinfectare completează programul normal de spălare a străzilor, trotuarelor și aleilor cu apă și, după caz, detergent.

Autoritățile din Iași folosesc o metodă eficientă utilizată în Wuhan pentru combaterea COVID-19

Pentru prima dată în România, străzile unui oraş sunt dezinfectate cu ajutorul unei astfel de SC Salubris SA se ocupa în fiecare noapte între 22.00 şi 6.00 de sterilizarea Iaşului. Soluţia de hipoclorit de sodiu este împrăştiata cu ajutorul unei autospeciale dotată cu un echipament de pulverizare la joasă altitudine. Această soluţie este avizata de Comisia de Biocide şi de DSP Iaşi. În Wuhan aceasta metodă se foloseşte din 9 februarie. La Iaşi, Salubris a intrat în posesia utilajului din ianuarie însă nu s-a putut folosi până nu au primit avizul DSP și al Comisiei de Biocide. De asemenea primarului municipiului Iași a vorbi pe larg despre aceasta metodă.

„Dragi prieteni,

Noaptea trecută, am continuat dezinfecția în municipiul Iași și am intervenit cu hipoclorit de sodiu, substanța biocida (aproximativ 760 de kilograme), în concentrație reglementată de Ministerul Sănătății, pe următoarele artere: Socola, Bucium, Tudor Vladimirescu, Sf. Andrei, Petru Movilă, Silvestru, Nicolae Iorga, Independenței, Elena Doamnă, Anastasie Panu, Palat și Prof. Dimitrie Mangeron, precum și pe șoseaua Bucium și aleea Nicolina.

În acest scop a fost folosită în premieră o autospecială dotată cu un echipament de pulverizare la joasă altitudine, utilajul fiind în dotarea Salubris SA.

În această noapte vom acționa cu circa 1.200 de kilograme de hipoclorit de sodiu/biocid pe următoarele artere: Poitiers, Nicolina – CUG, Carol I, Grigore Ghica Vodă, Tabacului, Toma Cozma, precum și pe aleea Tudor Neculai, bulevardul Dacia și șoseaua Națională.

Această soluție tehnică de dezinfectare este o premieră națională și speram să obținem rezultatele scontate, dar asta doar dacă, împreună, facem efortul de a respecta măsurile de izolare socială, de limitate a contactelor directe dintre noi și de respectare a igienei personale.

Suntem prezenți în permanență și răspundem oricărei provocări pentru a trece cu bine peste această grea perioadă.”, a spus Mihai Chirica.

Comentarii
Adauga un comentariu