Eveniment-Social

Programul de educatie cinematografica CinEd Romania organizeaza o formare gratuita în Iasi

Publicat: 04 mart. 2019
1

Dupa ce a încheiat cel de-al III-lea an în România cu cifre-record, peste 4.200 de elevi fiind beneficiari CinEd în 2018, programul de educatie cinematografica si-a reluat activitatea cu o serie de formari în Brasov, Ploiesti, Alexandria si Braila. Pregatirea facilitatorilor educationali continua, luna aceasta, la Iasi.

Citeste si: Noi CURSURI la Institutul Francez din Iasi

De precizat ca, in primii trei ani de activitate, peste 1.000 de învatatori, profesori si bibliotecari publici din 18 orase au participat la sesiunile de formare gratuite organizate în cadrul programului. Acestia si-au dezvoltat competente în educatia cinematografica si în predarea non-formala la clasa si continua sa foloseasca resursele puse la dispozitie – filme, materiale pedagogice, tutorat.

CinEd este finantat de programul Europa Creativa/MEDIA, coordonat de Institutul Francez din Paris si, pe partea pedagogica, de Cinemateca Franceza, iar în România este implementat de Societatea Culturala NexT.

Urmatoarea sesiune de formare CinEd va avea loc în Iasi, sâmbata, 16 martie, în intervalul 10:00 – 17:00, la Institutul Francez Iasi (Bulevardul Carol I, nr. 26 – Sala "Benjamin Fondane").

Citeste si: Simpozionul International „Misiunea Militara Franceza in Romania”, la Institutul Francez din Iasi

Înscrierile se pot face pâna pe 10 martie, printr-un e-mail catre cined@nextproject.ro. Formarea va fi coordonata de criticul de film Andreea Mihalcea si este dedicata profesorilor din învatamântul primar/gimnazial/liceal, precum si bibliotecarilor publici din Iasi. Înscrierea este gratuita si toti cei prezenti vor primi o diploma de participare la formare.

Adauga un comentariu