News Flash:

Programul de guvernare al PSD: anularea scaderii salariilor din prima zi

14 Octombrie 2010
1659 Vizualizari | 7 Comentarii
“România corecta – România sociala” este numele programului de guvernare al PSD ce urmeaza sa fie lansat sâmbata, la congresul formatiunii. Acesta contine 100 de solutii de guvernare. Programul de guvernare al PSD, care urmeaza sa fie votat la Congresul extraordinar de sâmbata, contine 100 de solutii de guvernare, grupate pe masuri care vor fi aplicate în prima zi de guvernare, în prima luna, în primul an, respectiv în primul mandat.
PSD se angajeaza sa ia, în prima zi de guvernare, sase masuri: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuarii cu 25%, anularea noilor metode de recalculare a pensiilor militarilor prin blocarea aplicarii Legii unitare a pensiilor, anularea impozitarii pensiilor mici, înghetarea cheltuielilor materiale la utilitati si medicamente si plafonarea cheltuielilor cu bunuri si servicii la 50% fata de anul trecut, eliminarea obligatiei de plata a contributiilor sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor, respectiv începerea auditului financiar al Guvernului Boc.
Pentru prima luna de guvernare, PSD propune cresterea salariului minim la 750 - 800 lei, scaderea CAS la angajator cu 3%, deblocarea posturilor din sanatate, înghetarea pentru un an a pretului la energia furnizata populatiei. PSD se angajeaza, pentru primul an de guvernare, sa introduca sistemul diferentiat de impozitare, pentru care propune doua variante de lucru. Prima varianta este impozitarea în patru trepte: 0% pentru veniturile de pâna la 1.000 lei, 15% pentru veniturile sub 4.500 lei, 25% pentru veniturile între 4.500 si 10.000 lei si 35% pentru veniturile de peste 9.000 lei. A doua varianta de impozitare propusa de PSD este în trei trepte: 8% pentru veniturile pâna la 1.000 lei, 12% pentru cele între 1.000 si 4.500 lei si 16% pentru veniturile ce depasesc 4.500 lei.
În acelasi program, PSD sustine pastrarea impozitului pe profit la 16%, cu scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. În ceea ce priveste TVA-ul, PSD propune majorarea în cazul produselor de lux si diminuarea pâna la 5% pentru pâine, carne proaspata, lapte, ulei si zahar.
O alta masura pe care PSD afirma ca o va lua la guvernare este impozitarea proprietatilor de lux si a proprietatilor multiple. De asemenea, PSD se angajeaza la depolitizarea administratiei, eliminarea influentei politice în numirile facute în Justitie, reducerea evaziunii fiscale, îndreptarea luptei anticoruptie, plata integrala a subventiilor în agricultura, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1.000 lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

congresul extraordinar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

laura  | #127051
Ominune care o sa tina 1-2 luni,deoarece nu explica de unde vor avea bani .Dupa 1-2 luni ,o sa auzim aceleasi povesti:"nu sunt bani la buget ,guvernarea precedenta a lasat visteria goala,productivitate 0,preturile trebuie sa creasca ...bla-bla-bla"Astea sunt promisiuni doar in scop electoral ,practic nu se va schimba nimic,doar o sa fie si mai rau.Daca ei au preluat in propriul partid,fondurile secate de precedentul ,ce poti sa te astepti la o tara intreaga?
amalia  | #127082
sunt cei mai mari minciunosi si hoti, numai sa cistige alegerile ca apoi sa -si vada nestingheriti de jefuit asa cum au facut 20 ani si asa cum au distrus acest popor timp de 70 ani.De unde o sa aveti bani mafiotilor, ca romania creste daca va avea pruductie sa poata vinde , daca nu amagiti acest popor, il duceti de rapa, asa cum ati facut de ne-ati adus in situatia asta.ROMANII DIN AFARA NU VA MAI TRIMIT BANI, SA VA PUTETI LAUDA VOI SECURISTILOR, CA AVETI CRESTERE ECONOMICA, SI ATUNCI O SA VADA ACEST POPOR INGUST LA MINTE , NU TOTI, CE O SA FACA, O SA PLECE TOATA LUMEA PESTE HOTARE; SI O SA RAMANETI NUMAI VOI HOTILOR, DAR O SA VI SE INFUNDE CA NU O SA MAI AVETI DE UNDE FURA ATIT CIT ATI FURAT.UMBLATI LA SARACIA POPULATIEI SA VA FACETI VOI MAFIOTILOR CAPITAL ELECTORAL; VOI ATI CONDAMNAT ACEST POPOR LA SARACIE; DE CE NU SPUNETI ADEVARUL, VOI CU LIDERII VOSTRI DE SINDICAT, S-U FURAT FABRICI, ATUNCI NU A IESIT NICI UN LIDER DE SINDICAT IN STRADA, LE-A CONVENIT ASTFEL DE PRIVATIZARI HOTESTI, CA AU SI-AU TRES SI EI BANI PE MUNCA POPORULUI,SI-AU FACUT SI EI FEL DE FEL DE AFACERI CU STATUL; CU GUVERNELE LUI ILIESCU ATI DISTRUS ACEST POPOR, SI ACUM IES IN STRADA CU CIMPAZEUL PONTA, CU CRETINUL DE ANTONESCU, DA PNL PARTID POLITIC ISTORIC, CRED CA SE RASUCESC IN MORMANT LIDERII MARCANTI AI LIBERALILOR, CARE AU LUPTAT PENTRU BINELE ACESTUI POPOR, EI SE LUPTAU CU ADEVARAT, NU MINTEAU POPORUL PENTRU IMBOGATIREA LOR.MIJERABILILR
Leana  | #127112
Acesti criminali nesimtiti care au adus tara in situatia dezastruasa in care este, se folosesc de populisme, pentru a pacali populatia care in mare majoritate este dornica de venituri mari si munca putina s-au deloc, sa le ofere votul. De ce promit mult, dar nu arata un plan eligibil, din care sa reiese clar, de unde vor finanta toate aberatiile promise? In mod sigur populatia va pune botul la ineptiile lor si va opri calea corecta de salvare a tarii, inceputa de actuala guvernare. Demonii de la conducerea PSD-ului mai vor o guvernare pentru asi putea duce la indeplinire obligatiile luate de a distruge tot ce a fost creat prin mari sacrificii in aceasta tara si de a pune totul la picioarele puterilor straine pentru a avea piata de desfacere si mìna ieftina de lucru. Daca populatia,( si in special bugetarii care au vina pentru situatia creata, fiindca au acceptat salarii mici complectate de sporuri aberante care au secatuit bugetul provocìnd dezastrul actual)nu vor constietiza viclenia acestor minti bolnave si ìi vor aduce la putere, vom fi blestemati de generatiile viitoare pentru lasitatea, lacomia si lenea de care am dat dovada, lasind tara prada unor nesimtiti lacomi.
MIHAI  | #127127
PNL+PDL= criminali nesimtiti care au adus tara in situatia dezastruasa in care este, se folosesc de populisme, pentru a pacali populatia care in mare majoritate este dornica de venituri mari si munca putina s-au deloc, sa le ofere votul. De ce promit mult, dar nu arata un plan eligibil, din care sa reiese clar, de unde vor finanta toate aberatiile promise? In mod sigur populatia va pune botul la ineptiile lor si va opri calea corecta de salvare a tarii, inceputa de actuala guvernare. Demonii de la conducerea PDL-ului mai vor o guvernare pentru asi putea duce la indeplinire obligatiile luate de a distruge tot ce a fost creat prin mari sacrificii in aceasta tara si de a pune totul la picioarele puterilor straine pentru a avea piata de desfacere si mìna ieftina de lucru. Daca populatia,( si in special bugetarii care au vina pentru situatia creata, fiindca au acceptat salarii mici complectate de sporuri aberante care au secatuit bugetul provocìnd dezastrul actual)nu vor constietiza viclenia acestor minti bolnave si ìi vor aduce la putere, vom fi blestemati de generatiile viitoare pentru lasitatea, lacomia si lenea de care am dat dovada, lasind tara prada unor nesimtiti lacomi.
CAMIL  | #127128
PDL+PNL sunt cei mai mari minciunosi si hoti, numai sa cistige alegerile ca apoi sa -si vada nestingheriti de jefuit asa cum au facut 20 ani si asa cum au distrus acest popor timp de 70 ani.De unde o sa aveti bani mafiotilor, ca romania creste daca va avea pruductie sa poata vinde , daca nu amagiti acest popor, il duceti de rapa, asa cum ati facut de ne-ati adus in situatia asta.ROMANII DIN AFARA NU VA MAI TRIMIT BANI, SA VA PUTETI LAUDA VOI SECURISTILOR, CA AVETI CRESTERE ECONOMICA, SI ATUNCI O SA VADA ACEST POPOR INGUST LA MINTE , NU TOTI, CE O SA FACA, O SA PLECE TOATA LUMEA PESTE HOTARE; SI O SA RAMANETI NUMAI VOI HOTILOR, DAR O SA VI SE INFUNDE CA NU O SA MAI AVETI DE UNDE FURA ATIT CIT ATI FURAT.UMBLATI LA SARACIA POPULATIEI SA VA FACETI VOI MAFIOTILOR CAPITAL ELECTORAL; VOI ATI CONDAMNAT ACEST POPOR LA SARACIE; DE CE NU SPUNETI ADEVARUL, VOI CU LIDERII VOSTRI DE SINDICAT, S-U FURAT FABRICI, ATUNCI NU A IESIT NICI UN LIDER DE SINDICAT IN STRADA, LE-A CONVENIT ASTFEL DE PRIVATIZARI HOTESTI, CA AU SI-AU TRES SI EI BANI PE MUNCA POPORULUI,SI-AU FACUT SI EI FEL DE FEL DE AFACERI CU STATUL; CU GUVERNELE LUI ILIESCU ATI DISTRUS ACEST POPOR, SI ACUM IES IN STRADA CU CIMPAZEUL PONTA, CU CRETINUL DE ANTONESCU, DA PNL PARTID POLITIC ISTORIC, CRED CA SE RASUCESC IN MORMANT LIDERII MARCANTI AI LIBERALILOR, CARE AU LUPTAT PENTRU BINELE ACESTUI POPOR, EI SE LUPTAU CU ADEVARAT, NU MINTEAU POPORUL PENTRU IMBOGATIREA LOR.MIJERABILILOR
ALLA  | #127129
Cititi istoria, ascultati ce spun bunicii nostri despre bataia de joc ce-o faceau liberalii, cum puneau botnite pe fata copiilor, adultilor cand le culegeau viile, ca nu cumva sa le manance productia. Nu cumva sa saraceasca boiernasul. I-au umilit si saracit pe bietii oameni ce le munceau cinstit. Normal ca au manipulat cu lozinci idioate populatia, au saracit-o, indobitocit-o, i-au lasat fara posibilitati de trai, fara drept si acces la educatie gratuita. Normal ca poti conduce mai usor un om incult decat unul cu studii. La fel fac si-acum Distrug industria, agricultara(le-au distrus de 20ani) au pus tara pe chituci, si-au batut joc de cadrele medicale, didactice, au inchis portile fabricilor, i-au transformat pe multi in someri, etc. Mai nou urmeaza sa inchida inca 3000 scoli din mediul rural. Apoi afirma din toti rarunchii ca nu are rost sa mai inveti, sa mai faci o scoala, o facultate , ca tinerii (si-asa naivi si usor de manipulat pt ca nu au experienta vietii)sa ramana la nivel mediocru fara sanse de angajare si/sau afirmare. Nu degeaba li se spune prin mass media sa abandoneze facultatile caci oricum nu vor avea decat o singura perspectiva: acea de a ingrosa randurile somerilor. Este mai mult decat clar scopul PDL+PNL de a distruge totul de la radacina.
bula  | #127181
Aplauze domnilor! Asa sa faceti! Felicitari pentru ideile geniale izvorate din mintea genialului conducator al Partidului!
TVA marit la produsele de lux. Acestea sunt celelalte produse care nu intra in scaderea de TVA cum ar fi: oua, TVA 500%, iaurt, 475%, masini, diferentiat, in functie de cine le vinde.
Imi fac firma, platesc angajatii cu salar minim, restul le dau pe drept de autor (sa faca de 2 ori/ luna versuri de 3 cuvinte maxim de preamarire a partidului. Plata pe drept de autor e metoda ideala de a nu plati impozit. Nu strangem bani? Il schimbam pe Isarescu si pornim tiparnita, doar am mai facut asta prin 93-94. Luam de la bogati (adica de la ce cu castiguri intre 1000-2000E luna) si dam la saraci (puturosi si lenesi) si la investitorii strategici (Felix de exemplu). Ai peste 2000E luna? Nu intri in categoria bogatilor ci a celor destepti deci nu vei fi impozitat.
Apoi chiar plec in Congo (macar acolo fac ceva afaceri cu PM-uri)
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4548 (s) | 22 queries | Mysql time :0.330625 (s)