News Flash:

Programul Euro 200 este valabil si in acest an

23 Februarie 2007
1435 Vizualizari | 0 Comentarii
Programul Euro 200 este valabil si in acest an
• Cererile pentru acordarea ajutorului financiar, reprezentand echivalentul in lei a 200 de Euro, in vederea achizitionarii unui calculator nou pot fi depuse pana in 31 martie, la institutia unde invata solicitantul

Elevii si studentii care nu au inca un computer pot incepe pregatirile pentru programul social Euro 200. Aceasta deoarece cererile pentru acordarea ajutorului financiar, reprezentand echivalentul in lei a 200 de Euro, in vederea achizitionarii unui calculator nou pot fi depuse pana in 31 martie, la institutia unde invata solicitantul. Conform metodologiei Ministerului Educatiei si Cercetarii, de aceasta subventie pot beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat care au un venit brut pe membru de familie sub 1,5 milioane lei (150 RON).

De asemenea, solicitantii trebuie sa nu mai fi beneficiat de un astfel de ajutor in anii trecuti. Subventia este acordata sub forma unui bon valoric reprezentand echivalentul in lei al sumei de 200 de Euro, iar beneficiarii acestui ajutor trebuie sa-si cumpere un calculator nou in termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric. Conform metodologiei, tinerii care si-au cumparat un calculator subventionat sunt obligati ca timp de trei ani de la achizitie sa nu il instraineze. Beneficiarii care nu respecta angajamentul trebuie sa restituie echivalentul in lei al ajutorului financiar acordat, calculat la cursul de schimb de la data constatarii abaterii. Daca sunt declarati beneficiari ai subventiei, tinerii isi pot achizitiona calculatorul de la orice agent economic care comercializeaza astfel de aparate, achitand diferenta de pret care depaseste contravaloarea ajutorului financiar. In situatia in care furnizorul accepta, diferenta de pret poate fi platita de beneficiar si in rate. In aceste cazuri, bonul valoric obtinut de catre beneficiari de la unitatile sau institutiile de invatamant poate constitui avans pentru achizitionarea calculatoarelor. Agentul economic nu poate da rest in bani la bonul valoric. Anul trecut, in judetul Iasi a fost inregistrat un numar total de 2.398 de solicitanti eligibili, dintre care 2.342 au fost din invatamantul preuniversitar, iar 56 au fost studenti. Deoarece numarul tinerilor care au depus cereri in cadrul programului Euro 200 a fost mult mai mic, 22.991, fata de 51.748 in anul 2005, numarul beneficiarilor a crescut, iar plafonul veniturilor brute pe membru de familie este intre zero si 135,5 RON.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4063 (s) | 22 queries | Mysql time :0.299716 (s)