Eveniment-Social

Programul evenimentelor! Manifestari de amploare de Ziua Nationala la Iasi

Publicat: 27 nov. 2015

Autoritatile iesene au pregatit o serie de evenimente care vor avea loc in perioada urmatoare in preajma Zilei Nationale a Romaniei. Conform reprezentantilor Garnizoanei Iasi, vor avea loc o serie de manifestari deosebite, in intreg orasul.

Mai intai, maine, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant va fi organizata o expozitie de tehnica militara. Aceasta va fi organizata de unitatile militare ale Brigazii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, unitati apartinând Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Justitiei. Expozitia va avea loc intre orele 9:00 si 16:00 si va cuprinde atat armament, cat si prezentarea unor autoutilitare de transport aflate in dotarea autoritatilor.

Pe 1 decembrie, in intervalul orar 10:00-12:00, in zona Piata Unirii – Monumentul Alexandru Ioan Cuza, se va desfasura o parada militara la care participa militari din Brigada 15 Mecanizata, Batalionul 151 Infanterie „Lupii Negri”, Batalionul 198 Sprijin Logistic „Prut”, Batalionul 630 Parasutisti „Smaranda Braescu”, Batalionul 17 Vânatori de Munte „Dragos Voda”, Colegiul National Militar „Stefan cel Mare”, Centrul Militar Zonal Iasi, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Penitenciarul Iasi. Manifestarile din Piata Unirii vor include o ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza si defilarea detasamentelor de onoare si a tehnicii militare. Intre orele 18:00 si 19:00, in zona Complexului Palas, va avea lor retragerea cu torte.

Si reprezentantii Jandarmeriei Iasi vor efectua o serie de misiuni in toata aceasta perioada. Circa 200 de jandarmi ieseni vor asigura paza si ordinea publica in Iasi, Pascani, Harlau, Targu Frumos, Podu Iloaiei si Raducaneni cu ocazia manifestarilor de 1 decembrie. „Se vor avea în vedere asigurarea ordinii publice pe timpul manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala a României în Iasi si Pascani, asigurarea ordinii publice pe timpul ceremonialului de retragere cu torte din municipiul Iasi, asigurarea ordinii publice la concertul organizat în fata Palatului Culturii din municipiul Iasi, mentinerea ordinii publice prin patrule independente de jandarmi si în cooperare cu politia în localitatile urbane din judet, precum si protectia obiectivelor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei”, au mentionat reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi.loading...

Comentarii
 • ZIUA DE 1 DECEMBRIE AR TREBUI SA FIE O ZI DE COMEMORARE A TINERILOR MORTI IN INCENDIU DIN COLECTIV SI A CELOR DIN DEC. 1989,DE LA LOVITURA DE STAT,NU REVOLUTIE.ACEST SECURISTI AI PSD A MAI INVENTAT UN SLOGAN ” IASUL UNESTE” DA IN „012 PSD IUBESTE IASUL ACUM CU NOUL COMUNIT CHIRICA,IASUL CARE UNESTE. PE IESENII AI UNESTE CORECTITUDINEA ,NU CORUPTIA SI MAFIA PSD. DE 1 DEC.AVEM OBIGATIA SA LUPTAM CU ACEASTA ALIANTA DE CORUPTI DIN PARLAMENTUL ROMANIEI SI GASCA DE SECURISTI CARE CONDUC IASUL DE 25 ANI.IESENII SUNT SATUI DE SLOGANURILE VOASTRE MINCIUNOASE. NU MAI PRETINDETI CA ATI FOST ALES DEMOCRAT,NU ATI FOST ALESI PRIN FRAUDA SI MINCIUNA. NUMAI LA CAMINELE DE BATRINI,SPITALE etc CUM AM FOST OBLIGATI DE OAMENII LUI NICHITA SA-L VOTAM,ALTII NICI NU AU STIUT CE FAC CA ERAU BOLNAVI IN STADIU TERMINAL.ASA A FOST ALES NICHITA CU 66 %.IASUL,CARE UNESTE,CITA NESIMTIRE,UNESTE INCA O DATA HOTII SI MAFIOTII DIN PSD,ASTA E UNIREA VOASTRA TUPEISTILOR

 • ZIUA DE 1 DECEMBRIE AR TREBUI SA FIE O ZI DE COMEMORARE A TINERILOR MORTI IN INCENDIU DIN COLECTIV SI A CELOR DIN DEC. 1989. TERMINATI CU SLOGANURILE VOASTRE COMUNISTE. IN 2012 NICHITA ERA CU „PSD IUBESTE IASUL” ACUM S-A SCHIMBAT PARUL DAR NARAVUL ,BA,ACUM E ALT NEMERNIC PSD CU ” IASUL CARE UNESTE” CITA NESIMTIRE,SE FAC CA NU PRICET CE AU CERUT MANIFESTANTII LA INCEPUTUL LUNII NOV.2015LEPRE SECURISTO-COMUNISTE

 • Târgul Ieșilor pretinde că e oraș universitar, ba încă legat profund de facerea României Mari. Poate s-o găsi cineva să le explice să nu facă niște prostii cât casa, pe care tocmai le-au anunțat.

 • 1. Să nu care cumva să defileze polițiștii, sereiștii, jandarmii și paznicii de la penitenciar, care n-au nici o legătură cu Războiul de Reîntregire. Doar Armata are dreptul legitim să bată pas de defilare, pe muzici marțiale, pe tema dată.

 • 2. Nu văd ce treabă are Casa Regală a României, mai precis Regele Ferdinand și Regina Maria, cu statuia lui Cuza, decât dacă inițiatorul a fost nițel corigent la Istorie. Mai nimerită e statuia din fața Facultății de Medicină, chiar dacă e o copie a unui monument mai vechi, dedicat Reîntregirii.

 • 3. Rugați frumos potentații momentului să nu mai facă cruci, în momentul depunerii de coroane de flori, la monument. E semn de neam-prostism !
  4. Invitați Ambasada Franței, inclusiv atașatul militar francez, pentru că trebuie. Picior de Friț, ori de boanghen să nu calce pe-acolo !
  Ar mai fi câteva, însă nu atât de grave și de stridente, cum sunt cele mai sus-pomenite.

 • Rugați frumos Muzeul Militar din București să vă dea uniforme, căști Adrian și carabine Manlicher Steyr, precum și vreo câteva uniforme ofițerești, din primul război, să facă garda drapelului care va deschide defilarea.

 • S-aude, domnilor ? Târgul Ieșilor e mai important în Unire decât a fost Bucureștiul. Aici a fugit guvernul și Casa Regală, de aici s-a ținut rezistența contra nemților, care dădeau lovituri de berbece, în 1917. Inclusiv aici s-au primit primii delegații basarabeni bucovineni și ardeleni. Prin urmare, voi să văd ceva serios organizat. Nu maimuțării !

Adauga un comentariu