Actualitate

Programul hramului Manastirii Hadambu

Publicat: 31 aug. 2016
1

Mii de credinciosi din intreaga tara sunt asteptati pe 8 septembrie la hramul Manastirii Hadambu, unul din cele mai importante lacasuri de cult din judetul Iasi. Manastirea este un adevarat loc de pelerinaj, mii de credinciosi trecand pragul ansamblului monahal in fiecare an. La hramul de pe 8 septembrie este asteptat si IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, cel care va oficia de altfel si Sfanta Liturghie in ziua de sarbatoare a manastirii.

„Joi, 8 septembrie, la Iasi se praznuieste hramul Manastirii Hadambu, Sfanta Liturghie urmand a fi oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti si diaconi”, au aratat reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Programul hramului ar urma sa se intinda pe mai multe zile.

Astfel, miercuri, 7 septembrie, va fi scoasa din biserica icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul in procesiune si depunerea ei pe baldachinul din curtea interioara, acest lucru urmand a avea loc la ora 10:00. A doua zi, joi, 8 septembrie, de la ora 9:00, va fi oficiata Sfanta Liturghie, slujba savarsita de IPS Teofan, urmata apoi de cuvantul de invatatura, iar in jurul pranzului se va servi traditionala masa pentru pelerinii prezenti la manastire. Ulterior, la ora 20:00, Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul va fi introdusa din nou in lacasul de cult, dupa ce toti pelerinii vor trece prin fata ei si se vor inchina.

Comentarii
 • nosy, daca vrei sa vezi adevarate evaziuni mergi la sarbatorile primariilor , de exemplu duminica este la Tomesti si mai vezi tu pe unde , vin trupe scumpe si multe altele binenteles pe banii nostri.

  • Elena,
   NU uita de donatiile pt popa, pardon pt. biserica…
   Hartii Mari, nu monezi !!!
   Scoate capul din pamant si uite-te la „baietii” imbracati cu haine din aur. Cu cruciulita de 2 kg de aur la gatulet.
   Coborati din masini de sute de mii de euro.

Adauga un comentariu