National

Programul lui Radu Terinte aduce imbunatatiri sistemului sanitar

Publicat: 11 nov. 2004

•Candidatul Uniunii PSD + PUR la Senat va milita pentru acordarea unei autonomii mai mari Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate

Candidat din partea Uniunii PSD + PUR la Senat, Radu Terinte propune o serie de masuri pentru eficientizarea sistemului sanitar. Radu Terinte este medic si cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” si, prin urmare, cunoaste foarte bine problemele cu care se confrunta sistemul sanitar. Candidatul umanist propune in primul rand acordarea unei autonomii mai mari Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), asigurarea unei transparente mai mari asupra modului in care sunt cheltuite fondurile, impunerea unor criterii de eficienta in aceasta directie si adoptarea unor masuri pentru accesarea mai facila a programelor de finantare cu caracter regional. Autonomia CJAS implica si recuperera fondurilor cheltuite pentru tratarea bolnavilor veniti din alte judete. „Nu trebuie uitate si Casele de Asigurari de Sanatate in Regim Privat. Acest lucru va duce la aparitia concurentei in domeniu si la finantarea unitatilor medicale din surse multiple. Cred ca se impune si o reducere a taxelor pentru sanatate avand in vedere ca sunt prea mari fata de calitatea serviciilor oferite”, a declarat Radu Terinte.
Medicul Radu Terinte propune si transformarea Policlinicii cu Plata din Iasi in Centru de tratament al bolii Altzheimer. „In ultima vreme s-a observat o crestere a numarului pacientilor care sufera de aceasta boala. Proiectul meu se bazeaza pe faptul ca Policlinica cu Plata este ineficienta, dotata modest, nu face fata concurentei cu sistemul privat iar personalul este format din medici pensionati si reangajati in aceasta institutie. Ingrijirea bolnavilor de Altzheimer este foarte dificila si este absolut necesara infiintarea unui centru pentru ingrijirea persoanelor care sufera de aceasta boala. De foarte multa vreme s-a pus in discutie infiintarea unui astfel de centru”, a mai mentionat Terinte.
De asemenea, medicul iesean considera ca este absolut necesara infiintarea unor sectii de manageriat in sanatate in cadrul facultatilor cu profil economic. Acest lucru nu poate duce decat la imbunatatirea managementului unitatilor sanitare. In numerele urmatoare ale cotidianului ZIUA de Iasi vor fi prezentate proiectele propuse de Radu Terinte si pentru celelalte domenii ale vietii sociale si economice.
Constantin MAZILUloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit