Actualitate

Programul Sarbatorilor Iasului a fost aprobat cu scandal in Consiliul Local

Publicat: 24 sept. 2015
1

@ Liberalii au invocat lipsa de transparenta si au politizat discutiile, Marius Danga precizand chiar ca „viitorul primar liberal al Iasului”, va aborda altfel aceste manifestari @ O serie de noutati sunt aduse de programul din acest an, care este bazat in primul rand pe evenimente care implica artisti ieseni

Alesii locali au fost  ieri convocati la sedinta pentru aprobarea programului sarbatorilor Iasului. Chiar daca liberalii au invocat lipsa de transparenta in alocarea bugetului de 2,8 milioane de lei pentru eveniment, la final votul acestora a fost de abtinere.

„Este un eveniment important, pentru ca ne ghideaza viata publica pentru aproximativ o luna de zile. Sarbatorile vor avea în 2015 o abordare speciala. Au fost completate mii de chestionare, din care am tras câteva concluzii. Iesenii vor ca Sarbatorile sa nuanteze o delimitare clara între manifestarile religioase si manifestarile laice. Motiv pentru care, în acest an,  pâna în data de 15 octombrie nu o sa avem niciun eveniment zgomotos, laic pe spatiul public dintre Primarie si Mitropolia Moldovei, inclusiv Palatul Culturii. Toate evenimentele se vor desfasura în alte puncte din oras, acolo unde posibilitatea de a te manifesta si cu muzica si cu dans sa nu contravina acelei stari pe care pelerinii vor sa o regaseasca la Iasi când vin la Cuvioasa Parascheva”, a subliniat primarul Mihai Chirca.

Cele mai importante evenimente

In premiera, anul acesta la Sarbatorile Iasului va avea loc un Festivalul de dans pentru copii si tineret –  Iasi Junior, programat intre 9 si 10 octombrie pe esplanada Hala Centrala. Festivalul va reuni formatii ale elevilor de la Palatul Copiilor Iasi si institutiile similare din Cernauti si Chisinau. O alta noutate a editiei 2015 este organizarea raliului „Iasi cultural trophy”, un eveniment neconventional care va pune soferii ieseni la concurs, punctele de control ale raliului fiind monumentele istorice importante ale orasului. Anul acesta, artistii populari ieseni vor concerta la Sarbatorile din Cartiere pe scenele din Tatarasi, Alexandru cel Bun si Nicolina pe 9, 10 si 11 octombrie. In Gradina Palas va avea loc, pe 13 octombrie, un concert Ovidiul Lipan Tandarica, pe scena urmand sa urce si Mircea Baniciu. Tot în parcul Palas va fi organizata si Seara Valorilor, doar în cazul vremii nefavorabile evenimentul fiind mutat la Teatrul National. Concertul de pe 15 octombrie nu are inca stabilite toate detaliile, cu siguranta urmand sa ajunga la Iasi un artist de talie internationala, care a urcat pe scena Untold, festival organizat la Cluj aceasta vara.

Festivalul Vinului si celelate targuri vor avea loc si ele pe esplanda din spatele Halei Centrale, respectiv pe strada Palat. „Producatorii de vinuri vor avea la dispozitie casutele primariei si un spatiu pentru terasa, iar sunetul va fi unitar, pornit si închis de la un singur buton”, a precizat primarul Mihai Chirca.

Comentarii
Adauga un comentariu