Local

Proiect aprobat. Mai multe case de tip familial vor fi construite in judetul Iasi – FOTO

Publicat: 21 nov. 2018

Sase case in care copiii si adolescentii din centrele de plasament se vor bucura de un mediu apropiat de cel familial vor fi construite in judetul Iasi.

In acest sens, consilierii judeteni au aprobat in cadrul intrunirii de azi, doua conventii de asociere intre Consiliul Judetean – CJ Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Fundatia “Hope and Homes for Children” (HHC) in vederea inchiderii unitatilor rezidentiale din cadrul Centrelor de Servicii Sociale “Ion Holban” si Targu Frumos. 

Patruzeci si opt de tineri din Centrul “Ion Holban” vor fi cazati in 4 astfel de module familiale, capacitatea unei locuinte fiind de 12 persoane. Celelalte doua imobile vor fi construite in orasul Targu Frumos. Aici vor fi gazduiti 24 de copii care provin din Centrul Targu Frumos. Conditiile de trai si serviciile de consiliere oferite de specialisti vor contribui la dezvoltarea personala si profesionala a beneficiarilor. Costurile pentru ridicarea caselor vor fi asigurate integral de Fundatia HHC, responsabilitatea DGASPC Iasi fiind obtinerea autorizatiilor de constructie. Consiliul Judetean va achita cheltuielile necesare pentru racordarea la utilitati.

Acolo unde exista posibilitatea de reintegrare familiala pentru minori, acestia vor fi sprijiniti pentru a se intoarce alaturi de parinti.

Strategia Nationala pentru Protectia si Promovarea Drepturilor Copilului prevede, ca prioritate, inchiderea centrelor de plasament mari si construirea de case de tip familial.

Tot in sedinta de astazi, plenul CJ a acceptat donatia Fundatiei HHC, constand in doua case de tip familial construite in Targu Frumos si a investitiilor facute la Centrul de Zi Bucium.

Adauga un comentariu