Eveniment-Social

Proiect de 1,6 milioane euro la Spitalul Sf. Maria. Banii vor fi investiti la oncologie

Publicat: 29 ian. 2015
1

@ Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi a fost inclus intr-un proiect cu finantare norvegiana, alaturi de alte trei centre medicale din tara pentru dotarea si modernizarea clinicii de oncologie pediatrica @ Pentru prima data, spitalul va avea un aparat IRM

Clinica de oncologie pediatrica din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi va fi modernizata si dotata cu aparatura medicala de ultima generatie. Valoarea investitiei se ridica la suma de 1,6 milioane euro, dintre care peste 1,4 milioane vor fi alocate pentru dotari cu echipamente medicale si mobilier. Este pentru prima data cand unitatea medicala va fi dotata cu un aparat IRM (Imagistica prin Rezonanta Magnetica).

Proiectul, intitulat „Imbunatatirea serviciilor acordate in domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice din Romania prin achizitia de bunuri, servicii si lucrari de specialitate„, are o valoare de 5 milioane euro si sunt incluse patru centre medicale din Iasi, Bucuresti, Cluj si Timisoara. Iasul a primit o finantare de 1,6 milioane euro, pe locul doi dupa Bucuresti. „Clinica de oncologie pediatrica are 35 de paturi si cuprinde doua compartimente: hematologie-oncologie si ingrijiri paliative. Prin acest proiect clinica va beneficia de dotare cu aparatura medicala, mobilier, iar o parte din fonduri vor fi alocate pentru instruirea personalului medical. Proiectul cuprinde patru centre din tara si este finantat de norvegieni. Clinica de oncologie va beneficia de IRM cu sistem de monitorizare la distanta, pentru ca pentru majoritatea copiilor investigatiile se vor face sub anestezie generala si atunci medicul va avea posibilitatea sa monitorizeze de la distanta functiile vitale ale pacientului. In timpul explorarii IRM, medicul nu are voie sa stea in spatiul respectiv. Vom achizitiona si un aparat de anestezie, un osteodensitometru, un analizor, mobilier. Tot mobilierul din clinica va fi inlocuit cu unul nou, modern. Anul acesta va fi achizitionata toata aparatura si mobilierul. In prezent cautam solutii pentru identificarea unui spatiu unde sa montam aparatul IRM. Ar trebui ca pana in aprilie sa montam si sa punem in functiune IRM-ul, dar nu cred ca intr-un timp atat de scurt vom obtine autorizatia de functionare de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare. Se asteapta chiar si trei luni eliberarea unei astfel de autorizatii”, a declarat dr. Radu Terinte, manager al Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi.

Comentarii
Adauga un comentariu