Economic Local

Proiect de 2,5 milioane Euro la Schitu Duca

Publicat: 29 mart. 2008
1

• Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, a depus ieri la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit un proiect de modernizare a drumului comunal care leaga localitatile Schitu – Duca, Dumitrestii Galatii, Pod Blaga si Schit Maicute

Primarul comunei Schitu Duca a depus ieri la Agentia de Plati si Dezvoltare Rurala si Pescuit un proiect de modernizare a infrastructurii, proiect care are sanse mari sa obtina fonduri de la Uniunea Europeana. Este vorba despre un proiect de modernizare a drumului comunal care leaga localitatile Schitu – Duca, Dumitrestii Galatii, Pod Blaga si Schit Maicute, in valoare de 2,5 milioane Euro. Finantarea va fi asigurata de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin programul Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).

„Sunt convins ca am depus cel mai bun proiect deoarece de cateva luni lucrez numai cu specialisti. Anul acesta, cel mai lung drum comunal din Schitu Duca va fi asfaltat”, a declarat ieri, increzator, primarul Mihai Mihalache. Ieri a fost ultimul termen pentru depunerea proiectelor pentru modernizarea exploatatiilor agricole cu finantare europeana prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR). Numarul total de proiecte depuse in prima sesiune de depunere este de peste 60, dintre care peste 32 de la producatorii agricoli din sectorul privat. Valoarea totala a proiectelor se ridica la o suma de peste 97 milioane Euro. Valoarea proiectelor depuse de beneficiarii din sectorul privat ajunge la 12,5 milioane Euro, iar valoarea totala a proiectelor din sectorul public, la o suma de aproximativ 85 milioane Euro. Dupa cum sustin reprezentantii Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJDRP) Iasi, beneficiarii privati au depus cele mai multe proiecte pentru achizitionarea de utilaje agricole, in timp ce beneficiarii sectorului public au depus cele mai multe proiecte pentru dezvoltarea si modernizarea retelelor de drumuri. Dupa o prima evaluare, judetul Iasi se mentine in topul celor mai multe proiecte depuse pentru accesarea fondurilor europene prin FEADR. „Eu cred ca ne mentinem in topul judetelor din regiune. Cum am declarat la inceputul sesiunii, asteptam in jur de 30-40 de proiecte pe sectorul public si cam tot atatea pe sectorul privat. Urmeaza analiza dosarelor si verificarea criteriilor de eligibilitate”, a declarat Liviu Bulgaru, directorul OJDRP Iasi. Fondurile disponibile pentru acest domeniu de interventie sunt de peste 57 milioane Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de doua milioane Euro. Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie.

Adauga un comentariu