Diverse

Proiect de casa traditionala, cu structura din lemn si acoperis de paie

Publicat: 06 iul. 2018

Pentru cei indragostiti de traditiile satului romanesc si pentru aceia care vor sa imbine arhitectura traditionala cu cea moderna, va prezentam un astfel de proiect de casa. Locuinta are regim de inaltime parter cu etaj, o suprafata desfasurata de 142 mp. Se remarca prin acoperisul din paie realizat dupa tehnicile vechi,  arhitectura traditionala imbinata cu arhitectura moderna.

Pentru ca un acoperis din paie sa reziste intemperiilor, panta lui trebuie sa fie mai mare de 60 de grade, astfel incat apa sa se scurga rapid. Tehnica realizarii unor astfel de acoperisuri nu e una simpla si implica multa indemanare. Ridicarea unei asemenea case este cu mult mai ieftina decat oricare alta. Oamenii mai priceputi si le pot zidi chiar singuri, cu putin ajutor din partea unui specialist. Structura de rezistenta a casei se poate face fie din beton armat, sau din lemn de esenta tare. Fundatia unei asemenea case poate fi zidita din pietre de rau, lipite intre ele cu mortar.

Cand se construieste temelia si baza casei, in aceasta se fixeaza tepuse de lemn, care vor impiedica paiele sa alunece. Lemnul folosit si grinzile din lemn au fost  tratate si ignifugate pentru a rezista eventualelor atacuri ale cariilor de lemn si a focului. Tamplaria ferestrelor si a usilor este din lemn, terasa este placata la exterior cu pietre de rau.

Parterul are suprafata de 72mp si este compartimentat in: Terasa 8mp, Hol 3.05mp, Living 17.01mp, Bucatarie 11.73mp, Hol 12.4mp, Birou 10.30mp, Debara 3.50mp, Baie 6.90mp, Casa scarilor.
Etajul are suprafata de 70.42 mp si este compartimentata in: Hol 7.78 mp, Baie 10.14mp, Dormitor 14.63mp, Garderoba 9.87mp, Dormitor 11.58mp, Dormitor 14.62 mp, Balcon 1.78mp.

Varianta “la cheie cu toate finisajele superioare incluse ” a unei astfel de  constructii (nu include costul terenului si mobilierul) poate fi  estimata la pretul de 76.000 euro, aproximativ 535 euro/mp.
Fotografiile din interiorul casei au rolul de a va inspira in decorarea viitoarei case. Rolul articolului este de a va oferi o sursa de inspiratie.loading...

Adauga un comentariu