Eveniment-Social

Proiect de IMPACT in randul tinerilor din Iasi, legat de efectul DROGURILOR, derulat de Colegiul National Iasi – GALERIE FOTO

Publicat: 19 apr. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Sub genericul "În joc e viata ta!", un echipaj format din patru elevi de clasa a X-a de la Colegiul National Iasi si profesorul lor coordonator au implementat, în saptamâna "Scoala Altfel" (15-19 aprilie 2019), activitati nonformale vizând informarea, sensibilizarea si constientizarea elevilor cu privire la efectele asociate consumului de substante cu proprietati psihoactive.

De asemenea, totul a implicat si formarea de abilitati care constituie factori de protectie în ceea ce priveste consumul de droguri, dezvoltarea capacitatii acestora de a face fata unor situatii reale, de a interactiona la nivelul grupurilor, de a fi responsabili.

Citeste si: Centrul Antidrog lanseza un proiect pentru elevi si studenti

"Grupul tinta este format din elevi din ciclul liceal si din clasele a VII-a si  a VIII-a de la Colegiul National Iasi, precum si de la scolile gimnaziale si liceele din Iasi, partenere în proiect: Scoala Gimnaziala «Bogdan Petriceicu Hasdeu», Scoala Gimnaziala «Ion Creanga», Liceul Teoretic «Miron Costin», Liceul Teoretic «Alexandru Ioan Cuza». Institutiile partenere sunt Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Iasi, Spitalul de Urgenta «Sfantul Spiridon» Iasi, iar ca sponsori s-au implicat Iulius Mall si Libraria Maria. Astfel, în cadrul activitatilor derulate în cele patru scoli partenere, elevii au fost implicati în dezbateri, ateliere de lucru, studii de caz, discutii libere, feed-back-ul primit de organizatori fiind foarte bun", a transmis prof. Alina Iacoban, coordonatorul proiectului.

Citeste si: Proiect anti-drog, lansat la Casa Corpului Didactic Iasi – FOTO, VIDEO

Cu acesta, echipajul format din elevii: Alexandra Buburuzanu, Lavinia Teodora Darie, Matei-Alexandru Gasner, Teodor Grigorii si profesorul coordonator Alina Iacoban vor participa la etapa judeteana a Concursului National de Proiecte anti-drog "Împreuna", coordonat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Agentia Nationala Antidrog.

 

Adauga un comentariu