National

Proiect de lege: Medicii romani ar putea primi locuinta de serviciu sau bani de chirie

Publicat: 16 oct. 2016
1
Senatorul independent Alfred Laurentiu Mihai a depus, la Senat, un proiect de lege prin care medicii sa beneficieze de locuinta de serviciu, in localitatea in care se afla spitalul unde lucreaza, autoritatile publice centrale si locale fiind obligate sa le acorde, in lipsa locuintei, bani pentru plata chiriei unui apartament.
Proiectul de lege prevede ca medicul care nu a detinut sau nu detine, in mod individual sau in comun, impreuna cu sotia/sotul sau copiii aflati in intretinere, o locuinta proprietate personala in localitatea in care isi are sediul spitalul public in care isi desfasoara activitatea, are dreptul la acordarea unei locuinte de serviciu, complet dotata cu mobilier.
Locuinta va fi data de autoritatile centrale sau locale care administreaza spitalul la care medicul respectiv munceste, iar aceasta trebuie sa fie in localitatea respectiva sau la maxim 50 km distanta de spitalul unde lucreaza medicul. 
In cazul in care medicul nu mai lucreaza in sistemul public, cu norma intreaga, in cadrul unui spital local, judetean sau regional, va pierde dreptul la locuinta de serviciu. 




Adauga un comentariu