Eveniment-Social

Proiect educational pentru elevii rromi din Iasi

Publicat: 13 iun. 2013
1
Vineri, 14 iunie, de la ora 10:00, in Sala Mare de la Prefectura Iasi are loc o actiune de promovare a campaniei „Noi iti dam recomandarea”, eveniment organizat de institutia ieseana, prin Biroul Judetean pentru Rromi.

Actiunile au ca scop facilitarea accesului elevilor rromi la educatie si consolidarea parteneriatului cu structurile civice si politice ale rromilor. Una dintre actiunile importante vizeaza desfasurarea unor campanii de prevenire a abandonului scolar si de crestere a ratei de participare scolara la nivel de liceu a elevilor rromi.
 

Aceasta actiune vizeaza informarea si consilierea parintilor si elevilor rromi privind oportunitatile care vizeaza accesul pe locurile speciale din licee si facultati destinate acestei etnii. De asemenea, se urmareste valorizarea elevilor rromi care s-au remarcat pe parcursul anului scolar prin rezultate deosebite.

Tot in cadrul evenimentului, elevii rromi vor beneficia de recomandari, care atesta apartenenta la aceasta etnie, oferite de catre organizatia  Partida Romilor „Pro Europa”. Aceasta recomandare este documentul cel mai important din dosarul de inscriere pe locurile speciale din licee si universitati.
 

Adauga un comentariu