Local

Proiect european avansat dedicat protectiei datelor pe Internet, lansat la Universitatea Cuza din Iasi

Publicat: 07 oct. 2016
1

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, în calitate de beneficiar, a încheiat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI), în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Competitivitate (POC), un nou proiect european extrem de valoros si de actual. Acesta vizeaza finantarea pentru proiectul cu titlul: Dezvoltare experimentala în parteneriat public privat pentru crearea de platforme cloud autohtone cu caracteristici avansate de protectie a datelor, acronim PrivateSky.

Citeste si :  UAIC – prima si singura universitate din Romania coordonatoare de proiecte Erasmus Mundus

„Acest contract este finantat în cadrul POC, Axa Prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI), în sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor, Actiunea 1.2.3: Parteneriate pentru transfer de cunostinte. Obiectivul proiectului PrivateSky îl constituie transferul de cunostinte rezultate în urma activitatii de cercetare desfasurate în cadrul Facultatii de Informatica catre industria de IT. Prin proiect se urmareste dezvoltarea unei platforme de tip PaaS (Platform as a Service), numita PrivateSky, în colaborare cu minim sase companii mici si mijlocii, interesate sa utilizeze platforma pentru cercetare industriala si dezvoltare experimentala de produse si servicii. Acest lucru le va permite lansarea de produse inovative pe noi piete sau pentru conversia sau integrarea aplicatiilor on-premise sau cu aplicatii cloud. Codul sursa PrivateSky va fi licentiat în regim open-source”, au reliefat reprezentantii UAIC.

Citeste si :  O facultate de top din Iasi, vizata de Microsoft, implicata intr-un proiect axat pe securitate informatica

Valoarea totala a proiectului este de 15.266.417,50 lei, din care valoarea totala eligibila nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) este de 11.224.742,26 lei, iar contributia din bugetul national este 2.182.737,74 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 60 luni.

Citeste si :  Zeci de studenti din afara Uniunii Europene vor studia la Universitatea Cuza

Adauga un comentariu