Eveniment-Social

Proiect european de milioane euro finalizat la CET Iasi

Publicat: 20 apr. 2016
1

Un proiect legat de reabilitarea sistemului de termoficare in municipiu a fost dus la bun sfarsit de autoritatile locale. Este vorba despre dotarea CET Holboca cu instalatii de reducere a oxidului de azot si a oxidului de sulf din emisiile de ardere, precum si de cea pentru captarea în stare uscata a zgurii si cenusii rezultate în urma arderii carbunelui. Proiectul demarat de primarie a mai cuprins insa si reabilitarea cazanelor de apa fierbinte 1 si 3 de la CET Tudor, reabilitarea pompelor de termoficare de la CET 1 si CET 2, înlocuirea a 11 kilometri din magistrala 2 de termoficare, instalatia de captare în stare uscata a zgurii si cenusii la CET Holboca, instalatia de denoxare la CET Holboca si instalatia de desulfurare la aceeasi centrala.

„Proiectul are o valoare totala de 54 de milioane de euro si a avut drept obiectiv conformarea instalatiilor municipiului Iasi la standardele de mediu impuse de Uniunea Europeana tuturor statelor membre începând cu 2016. Investitiile realizate s-au facut pentru echipamente si instalatii din domeniul public, aflate în proprietatea municipalitatii, astfel ca centralele de productie CET Holboca si CET Tudor sunt primele din România care respecta standardele de mediu obligatorii în Europa”, a afirmat primarul Mihai Chirica. Edilul a sustinut si ca se urmareste derularea unui nou proiect pe acest sector de mediu.

„Primaria va lansa în curând licitatia publica pentru lucrarile aferente noii aplicatii cu finantare europeana, câstigata pe Programul Operational pentru Infrastructura Mare 2014-2020, în valoare de 28 milioane de euro, care prevede înlocuirea a 25 kilometri de retele primare si a 50 kilometri de retele secundare. Totodata, pregatim înca o aplicatie pentru fonduri europene, tot pentru înlocuirea de retele primare si secundare, în valoare de 20 de milioane de euro. Reprezentantii Comisiei Europene si ai Ministerului Fondurilor Europene ne-au încurajat în acest sens în cadrul discutiilor pe care le-am purtat recent”, a mai anuntat Mihai Chirica.
Comentarii
  • Pe cand si un proiect de micsorare al pretului gigacaloriei domnule primar asa cum prevede legea in vigoare.
    Avand in vedere ca legea prevede ca in momentul cand pretul combustibilului scade cu 5% cand scad pierderile cu 5% si creste randamentul trebuie umblat la pret.
    Cand micsorati pretul gigacaloriei la Iasi

Adauga un comentariu