Eveniment-Social

Proiect european finalizat la CET Holboca

Publicat: 24 feb. 2016
1
Primarul Iasului, Mihai Chirica, a facut astazi, 24 februarie, o vizita de lucru la centrala de productie a energiei termice de la Holboca. Acesta a dorit sa vada stadiul lucrarilor realizate de municipiu cu fonduri europene, pentru conformarea sistemului centralizat de termoficare al orasului la standardele de protectie a mediului inconjurator impuse de Uniunea Europeana incepand cu anul 2016. 
Cinci din cele sase lucrari derulate de municipalitate cu finantare europeana au fost finalizate cu succes. Este vorba despre reabilitarea cazanelor de apa fierbinte 1 si 3 de la CET Tudor (cu functionare complet automatizata si monitorizarea permanenta online a consumului de combustibil si a emisiilor in atmosfera), montarea instalatiei de colectare in stare uscata a zgurii si cenusii la CET Holboca, retehnologizarea cazanului de abur K2 de la CET Holboca prin montarea instalatiei de denoxare, reabilitarea pompelor de termoficare de la ambele centrale de productie si inlocuirea a 11 km din Magistrala 2 de termoficare.

Vezi si Lucrari de milioane de euro derulate la termocentralele iesene
In prezent este pregatita receptia celei mai complexe lucrari din cadrul proiectului european in valoare totala de 54 de milioane de euro: instalatia de desulfurare de la centrala de productie CET Holboca. Primarul interimar Mihai Chirica a vizitat si depozitul de combustibil de la CET Holboca, unde stocul de carbune se ridica la peste 66.000 tone, cantitate mai mult decat suficienta pentru a incheia sezonul de incalzire actual si pentru a incepe iarna 2016 – 2017. 
Adauga un comentariu