Titlurile zilei

Proiect imobiliar în apropierea restaurantului ”Bolta Rece”! Spații pentru birouri și apartamente în regim hotelier – FOTO

Publicat: 27 iun. 2022
Terenul de pe strada Sf. Atanasie, din municipiul Iași
În centrul Iași vor fi construite două clădiri cu apartamente în regim hotelier

Pe strada Sf. Atanasie, în apropiere de restaurantul „Bolta Rece”, urmează să fie dezvoltat un proiect imobiliar. Sunt anunțate spații pentru birouri și apartamente cu 2-3 camere în regim hotelier

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în centrul Iașului. Pe strada Sf. Atanasie, nr. 1A, societatea Antrepriză Ideal Casa SRL a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea mai multor imobile cu funcțiuni mixte. Suprafața de teren disponibilă este de 2.299 metri pătrați. Amplasamentul este identificat vizavi de clădirea unde a funcționat în trecut restaurantul „Casa Lavric”, mai sus de restaurantul „Bolta Rece”. Primul corp de clădire va avea regimul de înălțime S+D+P+3E și va fi format din 3 tronsoane cu 1, 2 și 3 etaje. A doua clădire va avea regimul de înălțime de S+D+P+2E. Conform proiectului, în demisol și parter vor fi amenajate spații pentru birouri/servicii. La etajele superioare vor fi amenajate apartamente în regim hotelier cu 2-3 camere.

Conform PUZ, procentul de ocupare a terenului este de 40 la sută, iar coeficientul de utilizare a terenului este de 1,7. Locurile de parcare ar urma să fie amenajate în subsolul clădirilor. Suprafața desfășurată a întregului complex va fi de 3.908 metri pătrați. Prin societatea amintită s-a investit și zona Spitalului Pașcanu.

Proiect imobiliar în apropierea restaurantului Bolta Rece pe masa arhitecților

La începutul anului 2022, PUZ-ul inițiat de Antrepriză Ideal Casa SRL a trecut de sesiunea de consultare publică organizată de Primăria Iași, ocazie cu care vecinii puteau depune obiecțiuni. Acum, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI) formată din arhitecți. Recent, proiectul a fost amânat, pentru că nu a fost finalizată cercetarea arheologică.

„Dată fiind situarea parcelei studiate în cadrul cartierului Sărărie, în  ultimii ani asistăm la o creștere semnificativă a interesului locuitorilor pentru această zonă, datorită investițiilor realizate în acest cartier (reabilitarea străzilor principale, reabilitarea trotuarelor, reabilitarea caselor). Investițiile de creștere a confortului urban aduc zona studiată în atenția cetățenilor care caută un asemenea tip de funcțiune, dar urmăresc în același timp situarea într-o zonă urbană complet dotată edilitar și cu o foarte bună accesibilitate spre celelalte zone ale orașului”, se arată în descrierea situației.

Nu departe de amplasament, a fost construit un cămin de cazare în regim privat.

Patronul Mircea Gall: „Proiectele de calitate din zona centrală se vând”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Mircea Gall a precizat că proiectele din zonele centrale sunt la mare căutare, în ciuda crizei financiare.

„În acest context economic, eu văd proiectul foarte bine. Proiectele de calitate din zona centrală se vând. Nu este și cazul proiectelor de la marginea orașului. Bănuiesc că se va repeta ca în criza anterioară. Trebuie să vedem volumetria, deocamdată nu am început compartimentarea. Vom proiecta împreună cu clientul. Dacă vrea un apartament cu 2 camere sau 3 camere, vom stabili dinainte. Investiția va fi realizată cu fonduri proprii”, a declarat investitorul.

Antrepriză Ideal Casa SRL este deținută de Mircea Gigel Gall și Luminița Petronela Gall. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 3,2 milioane lei, profit de 517.513 lei, datorii de 2 milioane lei și un număr de 11 angajați. În portofoliul familiei se mai află și societatea New Form SRL. Proiectul imobiliar din apropierea restaurantului „Bolta Rece” mai trebuie avizat și de Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare.
Adauga un comentariu