Eveniment-Social

Proiect important de cercetare pe tema discriminarii, desfasurat la UAIC in urmatorii doi ani

Publicat: 27 nov. 2018
1

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi a castigat un grant de la Comisia Europeana pentru proiectul intitulat "Identificarea metodelor bazate pe dovezi empirice pentru a combate in mod eficient discriminarea romilor in climatul politic in schimbare al Europei". 

Proiectul de cercetare va fi realizat de un consortiu format din cinci universitati europene si institutii de cercetare, in stransa colaborare cu partenerii civili, cu partile interesate la nivel national si european si se va desfasura in perioada noiembrie 2018 – octombrie 2020.

Scopul proiectului este de a identifica efectele discursului politic asupra antigipsismului, intentiile prosociale si antisociale de actiune fata de romi si nomazi si de a evalua si imbunatati interventiile anti-discriminare. Rezultatele proiectului vor fi folosite pentru a crea un set de instrumente pentru proiectarea interventiilor si pentru a difuza rapoarte integrate la nivel de tara, pentru a informa factorii de decizie la nivel local si la nivelul UE, practicienii, ONG-urile, cercetatorii, precum si publicul larg.

Bugetul proiectului este de 430 000 euro, din care 80 % este finantat de UE. Consortiul este condus de Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta, in parteneriat cu Universitatea din Limerick, Université Paris-Nanterre, Academia Slovaca de Stiinte si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Echipa Universitatii Alexandru Ioan Cuza reuneste patru specialisti de la Departamentul de Psihologie, conf. univ. dr. Mihaela Boza (responsabil de proiect), conf. univ. dr. Mihai Curelaru, lector univ. dr. Ana Maria Tepordei si asistent univ. dr. Emilia Alexandra Pascal.
Adauga un comentariu