Eveniment-Social

Proiect IMPORTANT international al Liceului Tehnologic din orasul Hirlau

Publicat: 30 ian. 2018
1

In perioada 4-17 februarie 2018, se deruleaza prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus Plus "TRIP-Program de internship in Turism si Alimentatie" – nr. ref. 2017-1-RO01-KA102-035895.

Astfel, primul grup, format din zece elevi – calificarea Tehnician in Gastronomie, însotit de un cadru didactic de la Liceul Tehnologic Hirlau, se va deplasa la Lisabona (Portugalia) pentru a efectua un stagiu de pregatire practica la operatori economici specializati din domeniul alimentatiei.

Coordonatorul proiect TRIP este Asociatia "O sansa pentru fiecare" Iasi, partenera alaturi de alte 4 unitati scolare din Regiunea Nord-Est: Liceul Tehnologic Hirlau, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Bârlad, Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botosani si Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava.

Citeste si : Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi a gazduit elevi si profesori din trei tari europene, promovand specificul national prin obiceiuri si traditii – FOTO

"Obiectivul general al proiectului este realizarea de mobilitati transnationale pentru derularea de stagii de practica pentru elevii si profesori din învatamântul profesional in scopul îmbunatatirii competentelor profesionale si dezvoltarii personale, urmarind totodata cresterea calitatii serviciilor educationale si de formare prin schimbul de bune practici cu alte institutii europene cu experienta in domeniul vizat. Beneficiarii proiectului sunt un numar de 40 de elevi si 12 cadre didactice din scolile partenere. Pe termen lung, proiectul va genera o serie de beneficii precum cresterea calitatii serviciilor educationale si de formare, maximizarea sanselor beneficiarilor de a fi integrati pe piata muncii nationale si internationale si de a avea un viitor profesional de succes, câstigând independenta din punct de vedere financiar si implicit un nivel de trai decent", arata oficialii unitatii educationale preuniversirare din Hirlau.

Citeste si : Elevi si profesori de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, în vizita de studiu în Polonia

Comentarii
  • Felicitari drei director Iancu. Sunt mindru ca am absolvit acest liceu. Cu pregatirea mea la acest liceu am un loc de munca asa cum mi-am dorit . Tineti tot asa!

Adauga un comentariu