Eveniment-Social

Proiect inedit despre integrarea dronelor in activitatile educationale, implementat de Liceul de Informatica din Iasi

Publicat: 27 oct. 2017
1
Proiectul Erasmus+, intitulat Drones: Experiential Learning and new Training Assets, coordonat de Cisita Parma (Italia) si implementat de Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi (LIIS), in parteneriat cu Ludor Engineering (Romania), I.I.S. A. Ferrari (Italia), AeroDron S.r.l. (Italia), I.I.S. “C. E. Gadda” (Italia), I.I.S. “A. Berenini” (Italia), Universidade Portucalense Infante D. Henrique – Cooperativa de Ensigno Superior (Portugalia), Centro Publico Integrado de Formacion Profesional Corona de Aragon (Spania) si Fundacion AITIIP (Spania) isi propune sa integreze tehnologiile si aplicatiile suport pentru drone in activitatile de invatare specifice disciplinelor STEM, sa proiecteze medii de lucru inovative care sa asigure dezvoltarea competentelor antreprenoriale solicitate de piata muncii. 
A 3-a intalnire transnationala din cadrul proiectului, organizata de Liceul Teoretic de Infromatica „Grigore Moisil” si Ludor Engineering-Iasi, in perioada 24 – 25 octombrie 2017, a fost un prilej deosebit de a elabora resurse didactice pentru dezvoltarea competentelor STEM, pornind de la tehnologiile care sustin constructia si functionarea aparatelor de zbor fara pilot. La intalnire au participat 23 profesori si specialisti IT.
„Parteneriatul international de exceptie format din scoli VET, firme IT, institutii de cercetare in domeniul dronelor, firme de producere a dronelor, mediu universitar European a asigurat transferul de bune practici pentru cresterea atractivitatii disciplinelor STEM. Complementar activitatilor derulate la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi, au fost organizate workshop-uri in domeniul proiectului de catre Facultatea de Mecanica a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iasi si compania Continental Automotive Romania S.R.L. la care au participat specialisti din toate intitutiile europene partenere. Intalnirea transnationala de la Iasi a fost o oportunitate de comunicare despre ingineria dronelor, atat pentru mediul educational, cat si pentru mediul de afaceri”, a precizat prof. Carmen Losonczy, directorul Liceului de Informatica din Iasi.
Urmatoarea activitate a proiectului se va derula la Maranello (Italia) si va fi organizata de I.I.S. A. Ferrari, institutie de formare profesionala pentru viitorii angajati ai companiei care produce automobilele Ferrari. Datorita expertizei sale in domeniul IT, Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi va coordona dezvoltarea urmatorului produs intelectual – programarea dronei.
Adauga un comentariu