Eveniment-Social

Proiect inedit la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi! Mai multi elevi au ajuns tocmai in Tenerife – FOTO

Publicat: 09 iul. 2018
1

Rolul institutiilor de învatamânt în formarea unor tineri apti sa raspunda prompt provocarilor societatii contemporane este incontestabil. Astfel, unitatile de învatamânt cauta si creeaza pentru tineri diverse oportunitati de achizitionare a numeroase si complexe cunostinte, utile pentru a fi ulterior competitivi pe piata muncii.    

Urmarind valorificarea abilitatilor, a dimensiunii creative a personalitatii elevului si în consens cu cerintele unei lumi în continua transformare, Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a derulat în mod consecvent actiuni si proiecte care sa sustina aceste obiective.

În anul 2017, institutia scolara ieseana a obtinut finantarea Proiectului Erasmus+ VET Marketing digital – o sansa pe piata muncii pentru absolventii claselor de Informatica”, prin care si-a propus dezvoltarea competentelor pe acest segment, astfel încât elevii liceului sa aiba o oportunitate în plus în momentul alegerii carierei.

Partea de instruire s-a realizat prin derularea a doua fluxuri de câte 14 elevi, în perioadele 16 – 27 aprilie 2018 si 17 – 30 iunie 2018. Beneficiarii directi au fost elevi ai Liceului Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din clasele IX – XI, de la profilul real, specializarea Matematica-Informatica.

Întreaga activitate a proiectului a fost coordonata de patru cadre didactice cu abilitati în domeniul Informaticii, care au însotit grupurile de elevi: director Ariadna-Cristina Maximiuc (managerul proiectului), Oana Rosu, Liliana Gherghelas, Catalina Munteanu si Raluca Murarasu (responsabil cu gestiunea tehnica a proiectelor internationale ale scolii).

Prin derularea acestui proiect s-a urmarit cresterea accesului elevilor la informare, efectuarea unor exercitii practice în vederea perfectionarii în domeniul IT, conditie esentiala pentru valorificarea unei sanse reale pe piata muncii.

Obiectivele noastre se descriu printr-o tinta specifica – perfectionarea în domeniul Informaticii, dar se încadreaza într-un obiectiv transversal, cu mai mare caracter de generalitate: cresterea calitatii educatiei prin metode practice de învatare, prin includerea grupurilor defavorizate (multi dintre elevii nostri au posibilitati financiare reduse) si prin facilitarea accesului pe piata muncii.

Programul de formare s-a derulat în orasul Puerto de la Cruz, Tenerife, Spania, furnizorul de formare al programului fiind FU International Academy, Tenerife, Spania.

Prin parcurgerea cursului s-au dezvoltat idei de concepere a instrumentelor de marketing digital, în vederea promovarii propriei afaceri, prin dobândirea abilitatilor SEO si prin perfectionarea cunostintelor de editare grafica si de lucru cu paginile web.

Din punctul de vedere al managementului institutiei de învatamânt, promovarea si transferul unor modele de bune practici, asimilate în cadrul programelor de formare, constituie repere în optimizarea actualelor si viitoarelor planuri de dezvoltare institutionala, prin adoptarea si adaptarea câtorva strategii moderne, inovative, identificate prin intermediul institutiei furnizoare de educatie cu care s-a colaborat în cadrul proiectului si prin schimbul de bune practici.
Adauga un comentariu