Eveniment-Social

Proiect international, finalizat de o scoala gimnaziala din Iasi

Publicat: 13 iun. 2016
Scoala Gimnaziala Dimitrie A. Sturdza din Iasi, impreuna cu scolile partenere din Bulgaria, Cipru si Turcia anunta finalizarea proiectului „Elevi fericiti, sanatosi si creativi dincolo de granite”, care s-a derulat in perioada 2014 – 2016 in tarile partenere. Acest proiect a fost finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus Plus. Scopul proiectului a fost de a ajuta elevii sa mentina un echilibru intre activitatile petrecute in fata calculatorului, activitatile sportive si cele de implicare in viata comunicatii locale. Peste 500 de elevi din scoala ieseana au participat la activitatile atractive desfasurate in cadrul lunilor tematice pe care proiectul le-a propus: „TIC util”, „Gradinarit”, „Un cetatean responsabil”, „Muzica, arta si dans” si „Educatie fizica si alimentatie sanatoasa”. 
28 de elevi din  Scoala Gimnaziala „Dimitrie A. Sturdza” Iasi, insotiti de sase profesori, au participat la un schimb de experienta de doua saptamani in scolile partenere din Bulgaria si Cipru pentru a invata cum sa imbine armonios activitatile educative si cele de petrecere a timpului liber pentru a deveni mai sanatosi, mai fericiti si mai creativi. In plus, 90 de parinti au participat la traininguri gratuite pentru a invata cum sa-si sprijine  copiii sa foloseasca intelept noile tehnologii si au primit in format electronic ghidul Noile tehnologii – intre necesitate si responsabilitate, elaborat de echipa de implementare a proiectului. Joi, 16 iunie 2016, la ora 17:00, la Scoala Gimnaziala „Dimitrie A. Sturdza” vor avea loc mai multe concursuri sportive organizate cu prilejul finalizarii proiectului.

Vezi si ADORABIL! El este Stepan, ursul care isi ajuta parintii la gradinarit, se uita la TV si joaca fotbal – FOTO, VIDEO loading...

Adauga un comentariu