Eveniment-Social

Proiect international pentru o importanta universitate din Iasi. Anvelopele uzate, folosite in constructii

Publicat: 10 nov. 2015
1
In ianuarie 2014 a fost demarat proiectul „Innovative Reuse of All Tyre Components in Concrete” (ANAGENNISI), un proiect de cercetare finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7 (Contract FP7-ENV-2013-603722). Proiectul se va desfasura pe o perioada de 42 de luni, avand finalizarea in iunie 2017. Coordonatorul proiectului este University of Sheffield din Marea Britanie, iar consortiul acestuia este alcatuit din 17 parteneri din opt State Membre, anume Marea Britanie, Croatia, Bosnia & Hertegovina, Romania, Cipru, Italia, Franta, Spania, respectiv institutii de cercetare sau academice si unitati industriale.
Este vorba despre cinci universitati din Marea Britanie (The University of Sheffield, Imperial College), Croatia (University of Zagreb – Faculty of Civil Engineering), Romania (Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi) si Cipru (Cyprus University of Technology), zece furnizori si utilizatori finali din Marea Britanie, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Italia si Spania. In proiect este implicata si o organizatie profesionala care se ocupa cu reciclarea anvelopelor uzate si o companie industriala multinationala din Spania.
Partea de cofinantare a partenerului Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi este asigurata de UEFISCDI prin programul CAPACITATI, Modulul III – Cofinantarea participarii Romaniei la Programul PC7 (Contract nr. 264EU/30.06.2014). Cauciucul, fibrele metalice si cele textile provenite din anvelopele uzate pot fi reutilizate in beton pentru a realiza cladiri, dar si alte tipuri de structuri ecologice mai performante la actiunea seismica.
Adauga un comentariu