Eveniment-Social

Proiect major aprobat in Comisia de Urbanism! Blocuri cu 20 si 10 etaje, intr-o zona foarte cautata. Investitorul este un om de afaceri din Suceava

Publicat: 19 sept. 2019
Editia PDF
15 Oct. 2019

@ Un milionar din Suceava vine cu un proiect major @ La cativa metri de complexul Tudor Vladimirescu, vrea blocuri cu 20 si 10 etaje @ Proiectul a trecut de Comisia de Urbanism dupa mai multe amanari @ Parcarile vor fi amenajate in subsol, iar spatiul verde va fi mai mare @ Proiectul suceveanului poate fi identificat chiar langa proiectul rezidential finalizat de firma de constructii Conest SA @ Ioan Pavel a avut o cifra de afaceri, prin firma pe care o controleaza, de 25,6 milioane de lei @ Singurul proiect amanat face referire la construirea unor locuinte colective pe o suprafata de 4 hectare, in apropierea zonei Copou

In cursul zilei de ieri, membrii Comisiei de Urbanism au analizat mai multe proiecte imobiliare, majoritatea fiind aprobate. Este si cazul societatii Daily Group SRL din Suceava, care a initiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede construirea unui numar de 7 imobile, cu destinatia de birouri, locuinte si servicii conexe.

Initial, proiectul a fost intors, pentru ca nu era reglementata partea de parcari. Plansele au fost modificate in sensul in care parcarile vor fi amenajate in subteranul blocurilor, iar zona de spatiu verde va fi marita la 30 la suta. Si procentul de ocupare a terenului (POT) a fost diminuat de la 50 la suta la 40 la suta. Mai precis, se doreste construirea unui numar de trei blocuri cu 20 de etaje si patru blocuri de 10 etaje.

Conform PUZ, a fost studiata o suprafata de teren de 38.139 de metri patrati, situata pe bd. Chimiei, nr. 4. Societatea amintita este controlata de omul de afaceri Ioan Pavel, care a achizitionat terenul in urma unei licitatii organizate de catre o casa de insolventa. Este vorba despre bunurile societatii falimentare Vinia SA. Omul de afaceri a platit pentru proprietatea scoasa la vanzare aproape 2 milioane de euro. Fiind o zona in continua dezvoltare, suma platita pare mica. Proiectul suceveanului poate fi identificat chiar langa cartierul rezidential finalizat de firma de constructii Conest SA. Daily Group a inregistrat venituri importante, mai ales din afacerile cu dozatoarele de cafea. Anul trecut, cifra de afaceri a societatii a fost de 25,6 milioane de lei, profit de 2,6 milioane de lei, datorii de 17,7 milioane de lei, cu un numar de 72 de angajati.

In cursul zilei de ieri, reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea omului de afaceri, dar nu a putut fi contactat. "Incercati saptamana viitoare, domnul Pavel este plecat in strainatate", a spus una dintre angajatele Daily Group.

Vezi si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Bloc cu 5 etaje in zona Aleea Sadoveanu

Membrii Comisiei au avizat alt proiect imobiliar important, in special datorita amplasarii terenului. Este vorba despre un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede construirea de locuinte colective pe o suprafata de teren de 1.349 metri patrati, pe strada Viticultori, langa Aleea Sadoveanu, zona unde oamenii de afaceri au preferat sa investeasca.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Beneficiar este societatea comerciala Roart Design SRL, cu sediul in Iasi. Proiectul consta in construirea unui imobil cu regimul de inaltime de D+P+5E+Eth. Locurile de parcare ar urma sa fie dispuse in demisol si suprateran. Sunt informatii in piata ca, dupa avizarea proiectului, acesta va fi vandut altui investitor.

Si fetele bisericesti au primit acordul Comisiei. Parohia "Acoperamantul Maicii Domnului" va construi pe stradela Cicoarei, nr. 48 o biserica cu inaltimea maxima de 25 de metri, pe o suprafata de teren de 1.500 de metri patrati. Aceeasi parohie a primit acordul pentru trecerea in intravilan a unei suprafete de 2.000 de metri patrati, aflata pe strada Nicolae Negura, tot pentru construirea unei biserici. Parohia "Sfantul Mare Mucenic Mina" s-a ales doar cu un acord, pentru construirea unui praznicar, altar de vara, pangar, lumanarar, pe terenul situat in strada Pacurari, nr. 126. Dintr-un numar total de 10 proiecte, doar unul a fost amanat. Este vorba despre un proiect ce vizeaza construirea pe o suprafata de 4 hectare, situata in zona Viticultori, unde ar urma sa apara locuinte colective cu trei si sase niveluri. Membrii Comisiei au avut nelamuriri legate de detaliile din planse.loading...

Comentarii
  • Toate noile proiecte de imobile pt birouri si locuinte inseamna noi si noi oameni , deci noi si noi masini , care vor circula pe strazile adiacente si alte strazi si bulevarde din oras!
    Cum strazile si bulevardele din Iasi au ramas cam aceleasi ca acum 40–50 de ani , e logic sa gandim la blocaje rutiere si poluare ( gaze , zgomote etc ) tot mai mare.
    Insa dl. Chirica ne tot spune ca n-are rost sa se gandeasca la noi strazi si bulevarde , intrucat acestea ar atrage alte si alte masini , deci de aici creste poluarea in oras !
    Cu o astfel de gandire Iasul va ajunge curand mai rau decat Bucuresti.

    • Pina nu scoate dn oras toate masinile cu norma de poluare sub euro 3 inclysiv, cei cu masinile inmatriculate in alte judete sa plateasca o taxa, degeaba comenteaza Chirica.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit