Eveniment-Social

Proiect smart in municipiul Iasi

Publicat: 09 oct. 2019
117 Vizite 0 Comentarii

Municipiul Iasi va beneficia in perioada urmatoare de un nou proiect de tip smart. Proiectul de strategie nationala pentru implementarea tehnologiilor 5G pentru România a fost publicat pe 21 noiembrie 2018 în vederea consultarii publice.

Vezi si: Iasul poate deveni un oras smart. Dezbatere despre smart city in municipiu

La consultare a raspuns si Primaria municipiului Iasi. Prin Hotarârea de Guvern nr. 429/4 iulie 2019 a fost aprobata "Strategia 5G pentru România", în cadrul careia se prevede si faptul ca urmare a reconcilierii criteriilor top-down cu deschiderea reala a comunitatilor, orasele fanion pentru lansarea serviciilor comerciale 5G în România în cursul anului 2020 sunt Cluj-Napoca, Iasi si Capitala Europeana a Culturii 2021- Timisoara.

"Ca urmare, au fost lansate deja în Iasi serviciile comerciale de acoperire 5G, primele statii de baza din retea devenind active. Tehnologia 5G este una a viitorului, fiind de aproximativ 100 de ori mai rapida decât 4G. Aceasta tehnologie va face posibila inclusiv conducerea masinilor autonome de la distanta. Latimea de banda, fiind mai mare, va permite conectarea simultana a mai multor dispozitive la internet, fara a mai fi probleme cu supraîncarcarea, ceea ce va permite captarea de informatii în timp real de la mai multi senzori si camere de luat vederi. De asemenea, comunicarea dintre dispozitive va fi mult mai rapida, timpul de raspuns fiind de aproape o milisecunda, de 50 de ori mai rapida decât în 4G. Specialistii considera ca retelele 5G vor deveni principala platforma de comunicare pentru senzori, camere de luat vederi si utilitatile smart din orase", au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

 

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit