News Flash:

Proiecte de 3 milioane Euro

29 Iulie 2008
884 Vizualizari | 0 Comentarii
Proiecte de 3 milioane Euro
• In cea de-a cincea sesiune de depunere a proiectelor pentru Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), patru ieseni au cerut finantare de 3 milioane Euro • La nivelul regiunii au fost depuse 17 proiecte in valoare de peste 14 milioane Euro

In cea de-a cincea sesiune de depunere a proiectelor pentru Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), numai patru ieseni au cerut bani pentru finantare. Valoarea acestor proiecte, pe masura 123, care consta in cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, a ajuns la aproape 3 milioane Euro. In total, in Regiunea Nord-Est au fost depuse 17 proiecte cu o valoare totala de 14 milioane Euro. Din judetul Bacau au fost 3 solicitari, din Botosani si Neamt cate doua cereri, iar din judetul Vaslui doar o singura cerere. "Din luna martie si pana in prezent au fost inregistrate 79 de cereri de proiecte pe toata Regiunea Nord-Est, din care numai 10 solicitari sunt din judetul Iasi. Valoarea lor este de peste 15 milioane Euro.

Cea de-a sasea sesiune va incepe in luna august, in functie de directivele de la Bucuresti", a afirmat Radu Diaconescu, reprezentantul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Prin intermediul FEADR, producatorii agricoli pot primi finantari pentru proiectele privind restructurarea si dezvoltarea productiei agricole si silvice, dar si a industriilor prelucratoare aferente. Toate acestea vor tine cont de imbunatatirea competentelor profesionale, de un management durabil si de respectarea exigentelor de mediu. O componenta asupra careia Uniunea Europeana pune accent este cea de biodiversitate si conservare a naturii, care se va materializa prin sprijinirea conservarii si dezvoltarii padurii, asigurarea unei ocupari echilibrate a teritoriului si dezvoltarea practicilor de management durabil al terenurilor agricole si forestiere. De asemenea, vor putea beneficia de finantari nerambursabile producatorii care fac investitii in dezvoltarea infrastructurii si serviciilor rurale, acordandu-se o mai mare importanta multifunctionalitatii economice a zonelor rurale, dar si conservarii si punerii in valoare a patrimoniului cultural si arhitectural. O a patra directie de accesare a fondurilor europene are in vedere implementarea unor strategii locale de dezvoltare pentru imbunatatirea guvernarii administrative la nivel rural.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2957 (s) | 22 queries | Mysql time :0.155146 (s)