News Flash:

Proiecte de 33 milioane Euro pentru imbunatatirea calitatii mediului

16 Noiembrie 2004
1281 Vizualizari | 0 Comentarii
•Proiectele ar putea primi finantare prin intermediul Administratiei Fondului de Mediu •Un numar de 32 societati comerciale si fundatii solicita fonduri nerambursabile pentru derularea proiectelor de mediu

Conform informatiilor furnizate de Galea Temneanu, purtator de cuvant al Agentiei de Protectie a Mediului, valoarea sumelor solicitate de agentii economici pentru proiecte de mediu care ar putea fi finantate prin Administratia Fondului de Mediu (AFM) depaseste 33 milioane Euro. Ieri s-a incheiat termenul pentru depunerea proiectelor finantate de AFM. Institutia poate finanta pana la 80 la suta din costul total al proiectului iar resursele solicitantului pot reprezenta minim 20 la suta din costul total al proiectului.
Dintre cei 32 de solicitanti, cinci sunt fundatii, 6 asociatii nonguvernamentale, iar ceilalti, agenti economici, care au depus pana la data de 15 noiembrie proiectele de finantare. In urma depunerii proiectelor va fi intocmit un clasament de catre AFM avand prioritate proiectele sustinute de persoanele juridice care au rezistenta financiara si care intrunesc criteriile de eligibilitate, precum si procedurile de finantare sustinute de finantator. Dintre cele 32 de proiecte, 9 sunt in domeniul calitatii apei, 8 pentru colectarea si depozitarea deseurilor, 7 privind calitatea aerului, 6 pe teme de educatie ecologica si 2 pe biodiversitate. Din categoriile mentionate, modalitatile de sustinere a proiectelor prioritare sunt urmatoarele: finantarea sau cofinantarea proiectelor prin credite rambursabile sau nerambursabile, cofinantarea unor proiecte finantate din resurse interne sau externe prin credite rambursabile sau nerambursabile, precum si sustinerea totala sau partiala a unor dobanzi ale creditelor acordate de banci. Toti agentii care au depus proiectul de finantare la termen au cerut finantarile prin credite nerambursabile, adica neangajandu-se sa restituie suma imprumutata. Ca exemple de proiecte propuse pentru finantare, dintre cele mai importante ar fi SC CET Iasi SA cu proiectul "Reabilitarea si protectia electrofiltrelor pentru cazane", Consiliul Judetean Iasi pentru eliminarea deseurilor de pesticide din depozitul de la Pascani, Primaria Pascani cu colectarea si eliminarea deseurilor menajere, precum si Regia Autonoma Judeteana de Apa si Canal cu un proiect de epurare a apei.
Anca CIUBOTARIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013288 (s)