News Flash:

Proiecte de dezvoltare transfrontaliera de 35 milioane euro

12 Ianuarie 2011
1075 Vizualizari | 1 Comentarii
Anul trecut, in urma primului apel din cadrul Programului Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013, au fost depuse 422 proiecte de finantare pentru dezvoltarea zonelor de frontiera. Conform evidentelor Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera (BRCT) Iasi, un numar de 266 proiecte au fost depuse in cadrul prioritatilor 1 si 2, si 156 proiecte aferente Prioritatii 3. Prima directie de finantare priveste dezvoltarea unei economii competitive a zonei de frontiera, iar cea de-a doua face referire la pregatirea pentru situatii de urgenta. Cea de-a treia prioritate promoveaza activitatile people-to-people, si anume promovarea interactiunilor dintre oameni in comunitatile din zona de frontiera. "In prezent, se afla in curs de contractare proiectele selectate in cadrul Prioritatii 3. Alocarea financiara totala este de 35 milioane euro, dintre care 30 milioane pentru primele doua prioritati si 5 milioane pentru cea de-a treia. Valoarea finantarii nerambursabile variaza intre 30 mii si 3 milioane euro, aceasta reprezentând 90 la suta din costurile totale eligibile ale proiectului", a declarat Lorena Popescu, ofiter de informare in cadrul BRCT Iasi.
In umatoarea perioada va fi lansat cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte. Printre solicitantii eligibili care pot sa participe la licitatia de proiecte se numara autoritatile locale si regionale, ONG-urile, organizatiile non-profit, institutiile de învatamânt, organismele responsabile de managementul punctelor de trecere a frontierei sau agentiile de mediu. Societatile comerciale sunt singurele entitati care nu sunt eligibile pentru finantare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

marcel  | #139947
fondurile pentru cooperare transfrontaliera vor incepe cind o sa vrea cei doi hoti de la brct iasi la care ei treb sa aiba partea lor ca altfel nu merge stiu eu multe sunt cu ochi pe ei
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2496 (s) | 22 queries | Mysql time :0.131833 (s)