Eveniment-Social

Proiecte de mediu – etapa judeteana a Concursului national – FOTO

Publicat: 19 mai 2019
1

Sambata, 18 mai 2019, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a organizat etapa judeteana a Concursului national de ,,Proiecte de mediu", editia a XXI-a, la Scoala Gimnaziala ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu" Iasi.

Concursul face parte din Programul National "Educatia de mediu in invatamantul preuniversitar", avand ca obiectiv constientizarea elevilor cu privire la problemele de poluare a mediului si identificarea modalitatilor de protejare si conservare a biosferei. La editia din acest an s-au inscris elevi care au identificat o problema concreta si au dezvoltat un proiect de cercetare pe marginea acesteia. Astfel, la sectiunea gimnaziu au participat echipaje de la Palatul Copiilor Iasi, Scoala Gimnaziala ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu,, Iasi, Liceul Varlaam Mitropolitul Iasi, iar la sectiunea liceu – elevi de la Liceul Tehnologic Agricol ,,M. Kogalniceanu" Miroslava, Palatul Copiilor Iasi, Colegiul National ,,Garabet Ibraileanu" Iasi.

Juriul a fost format din cadre didactice din invatamantul preuniversitar si reprezentanti ai Agentiei de Protectie a Mediului Iasi, respectiv Asociatia RoRec, cu o bogata experienta in evaluarea proiectelor de mediu.  

Cele mai valoroase proiecte, care ofera solutii interesante si viabile pentru protejarea mediului din comunitatea noastra, vor participa la etapa nationala a concursului, respectiv: Lavanda, aurul mov, Palatul Copiilor Iasi, elevele Onofrei Bianca Maria si Lefter Nechita Iolanda, profesor coordonator Cristina Pohoata, clasandu-se pe primul loc la sectiunea liceu, iar la gimnaziu, proiectul Analiza unor probe de sol in orasul Iasi, Liceul ,,Varlaam Mitropolitul" Iasi, eleviii Danila Robert George, Buliga Stefana, Nastase Varvara, coordonati de profesorii Galca Mihai si Sevastru Arina.
Faza nationala a concursului se va desfasura in luna iulie 2019, la tabara Muncel, in judetul Iasi.

Adauga un comentariu