Eveniment-Social

Proiecte europene finalizate si inaugurate in comuna Stolniceni-Prajescu – FOTO

Publicat: 28 dec. 2011

Zi de sarbatoare pentru satenii din comuna Stolniceni-Prajescu. Ieri, primarul Costel Hugianu a inaugurat un proiect in valoare de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre unul dintre cele mai importante proiecte, ce a urmarit racordarea comunei la reteaua de canalizare si apa potabila, asfaltarea unei portiuni de 2 kilometri de drum, DC 112, reabilitarea si modernizarea Casei Tineretului si constructia unei gradinite in satul Cozmesti. La inaugurare a luat parte prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi, sefa ISJ, Liliana Romaniuc, deputatul Petru Movila, primari din comunele arondate, consilieri locali din Pascani, o serie de directori de institutii deconcentrate si altii.

Pentru inceput, prefectul judetului Iasi, impreuna cu primarul Costel Hugianu, a taiat panglica la Casa Tineretului. Acolo, un sobor de preoti, in frunte cu reprezentantul Protopopiatul municipiului Pascani, Pavel Postolache, a oficiat o slujba de sfintire, dupa care tinerii satului i-au incantat pe cei prezenti in sala cu un program artistic. „Multumesc celor care au raspuns invitatiei de a participa la inaugurarea acestor proiecte realizate prin Masura 322. Multumesc domnului prefect, doamnei inspector general al ISJ, directorilor prezenti, dar si consilierilor locali ai comunei Stolniceni-Prajescu pentru ca nu s-au impotrivit acestui proiect si au ridicat mana in sedinte atunci cand a fost nevoie de votul lor. Au fost discutii de genul ca primaria s-a imprumutat de la banca cu bani si ca sunt datorii. Este adevarat ca s-a facut un credit, dar era necesar. Primaria nu va ramane in datorii pentru ca acest credit va fi acoperit din fondul de garantare. Deci banii vor fi inapoiati. Asa se procedeaza peste tot. Vreau sa mai precizez faptul ca in fiecare sat se va face cate ceva si nu doar in cateva, asa cum se aude sau se vorbeste prin comuna”, a declarat primarul comunei Stolniceni-Prajescu, Costel Hugianu. „Fara indoiala este o zi fericita pentru cei de aici. Se finalizeaza un proiect de 2,5 milioane de euro si cred ca cel mai important lucru este acela ca, odata cu punerea lui in aplicare, s-a realizat aceasta statie de epurare. Foarte putine localitati dispun de un asemenea obiectiv. Nu cred ca exista nici in Iasi o asemenea gradinita cum este cea de la Cozmesti”, a declarat prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi. „Nu am contribuit cu nimic si imi este greu sa vorbesc in aceste momente. Tot ce s-a facut aici este meritul domnului primar si al echipei din primarie. Il felicit pentru acest lucru. Este unul dintre primarii care nu asteapta sa li se dea sau sa ceara, ci merg ei si se zbat pentru a realiza ceea ce isi doresc. Cred ca este unul dintre cele mai frumoase finaluri de an. Se inaugureaza si o casa a copiilor (gradinita – n.r.), o cladire are arata superb si, sincer, cred ca nu mai exista o cladire asemanatoare in celelalte localitati. Felicit pe domnul primar pentru atentia pe care o acorda cetatenilor acestei comune, dar si colegilor mei, si aici ma refer la cadrele didactice din zona. Stiu ca are o legatura stransa cu ei si asta ma bucura”, a declarat sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Liliana Romaniuc.

Contracandidatii lui Hugianu, multumiti de realizarile primarului

Laude la adresa actualului primar, Costel Hugianu, au fost aduse si din partea contracandidatilor sai. Printre acestia se numara viceprimarul municipiului Pascani, Neculai Enea, cel care doreste sa castige Primaria Stolniceni-Prajescu la alegerile din 2012. Prezent la inaugurarea obiectivelor din proiect, pretendentul liberal s-a aratat multumit de ce s-a realizat. „Pot spune ca sunt multumit de ceea ce s-a facut aici. Este ceva ce trebuia facut de multa vreme in aceasta comuna. Arata frumos si cred ca cetatenii se vor bucura de proiecte. Speram ca in continuare sa se mearga pe noi proiecte si viitorul primar care va veni sa continue ce s-a inceput”, a declarat liberalul Neculai Enea.    

De precizat faptul ca acest proiect finalizat la Stolniceni-Prajescu face parte din Programul National de Dezvoltare Rurala, Axa III – Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale, iar Masura 322 se refera la „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.loading...

Comentarii
  • nu o fi cel mai bun primar posibil dar omul asta chiar a facut ceva. felicitari. lumea e multumita in comuna si asta conteaza. daca va ganditi sa mai candidati la un mandat sa stiti ca o sa fiti ales. chiar am intrebat neamurile si mi-au spus ca multa lume din sat este multumita. bravo!

  • Se putea mult mai bine. Dar tinad cont de faptul ca a fost criza atunci e bine asa. Nu uitati ca la putere a fost guvernul de unde primarul face parte. deci ar trbui sa fi mult mai bine. cand vine USl-ul la putere mai facepula in comuna 😀

Adauga un comentariu