Eveniment-Social

Proiecte grandioase la Universitatea „Cuza”. Rectorul UAIC a dezvaluit planurile institutiei din acest an – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 sept. 2019

@ Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si-a deschis ieri portile pentru noul an universitar @ Un numar record de studenti s-au inscris anul acesta la facultatile de profil din cadrul prestigioasei institutii de invatamant @ Conducerea UAIC a dezvaluit o parte din investitiile care vor avea loc in curand sub auspiciul institutiei  

Sute de persoane au asistat ieri la deschiderea noului an universitar in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi. La eveniment au participat, pe lânga membri ai comunitatii academice a UAIC, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si nationale, ai mediului de afaceri, ai lumii culturale, precum si reprezentanti ai universitatilor publice din Iasi.

La eveniment au asistat prefectul Marian Serbescu, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean, prof. dr. Camelia Gavrila, vicepresedintele Comisiei de Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor si nominalizata la portofoliul de ministru al Educatiei, dar si Excelenta Sa Alexei Turcan, consul al Republicii Moldova la Iasi. Deschiderea evenimentului a fost facuta de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul universitatii iesene. In discursul adresat celor prezenti, prof. univ. dr. Tudorel Toader a evidentiat oferta academica a UAIC, rezultatele obtinute la admiterea 2019, pozitionarea onoranta în clasamentele nationale si internationale, rezultatele în cercetare, dar si stadiul investitiilor finalizate sau în curs de finalizare.

De altfel, rectorul UAIC a aratat importanta investitiilor demarate de universitate. Acesta a prezentat situatia cladirii Romtelecom din zona Lapusneanu, cumparata de universitate, unde isi desfasoara activitatea scolile doctorale.

Rectorul UAIC a evidentiat si faptul ca s-a platit un milion de euro pentru reabilitarea acoperisului in corpul central al institutiei. In ceea ce priveste corpul E din zona Fundatie, nefunctional de zece ani, a fost depus un proiect de peste 17 milioane de euro prin finantare europeana, pentru reabilitarea acestuia. Rectorul UAIC a spus ca urmeaza sa inceapa si licitatia pentru a se stabili firma castigatoare.

Vezi si: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi deschide noul an! Rectorul Tudorel Toader: Am avut un an de admitere exceptional – FOTO, LIVE VIDEO/UPDATE

De asemenea, prof. univ. dr. Tudorel Toader a aratat si ca, in curand, vor incepe lucrarile la Casa Universitarilor, imobil situat in vecinatatea corpului central al universitatii.

"Se va face o licitatie pentru a se stabili castigatorul. Casa isi va pastra destinatia pe care o are, nu o vom transforma nici in muzeu, nici in altceva. Va deveni un centru cultural UAIC, un centru care la etaj va avea parte didactica, culturala, iar la parter isi va mentine partea sociala. In vecinatatea corpului B este corpul O. Acesta este de peste zece ani o cladire dezafectata, cladire programata sa fie demolata. Daca acolo faceam ceva nou, ne departam de linia de hotar circa 12 metri si ocupam spatiul verde si fantana de pe alee. Am depus un proiect de consolidare si imbunatatire cu o valoare de 14,5 milioane lei. Ne dorim sa o transformam intr-o biblioteca moderna, deschisa tuturor studentilor si profesorilor", a mentionat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Vezi si: EXCLUSIV! Anunturi SPECTACULOASE ale rectorului UAIC, profesorul Tudorel Toader in Studioul BZI LIVE. Veste importanta legata de viitorul sau – GALERIE FOTO, VIDEO

Mesajul rectorului UAIC, adresat studentilor

Acestea au fost doar o parte din investitiile si proiectele demarate de conducerea universitatii in ultima perioada. Institutia de invatamant superior din Iasi se afla si in alt top. Cu o cifra de aproape 10 mii de studenti inscrisi in noul an, UAIC se mentine in topul celor mai cautate institutii de invatamant din tara. De altfel, rectorul universitatii, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a tinut sa le transmita un mesaj studentilor din anul I. "Împreuna traim un moment plin de semnificatii pentru comunitatea academica a Universitatii «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi. Bun venit, asadar, bobocilor, la prima universitate moderna din România, care a fost, este si va continua sa fie un far luminos pentru educatia, stiinta si cultura româneasca. Va îndemn sa învatati, sa visati în mod firesc, sa iubiti în mod necesar, sa va împliniti dorintele cu care ati venit, iar la final sa priviti în urma multumiti si realizati", a aratat rectorul UAIC.

Comentarii
Adauga un comentariu