Eveniment-Social

Proiectele ingropate ale primariei, subiect de scandal in Consiliul Local

Publicat: 30 iun. 2015
1

@ Teapa cu biletele prin SMS primita de RATP de la SimPlus Invest SRL sau lipsa unei raportari privind activitatea Politiei Locale au ajuns din nou in atentia autoritatilor @ Primaria a strans ieri praful de pe toba si in cazul concesionarii parcarilor

Alesii locali s-au intrunit ieri pentru sedinta de plen a lunii iunie. Chiar daca pe ordinea de zi s-au aflat 46 de proiecte, cele mai aprinse discutii s-au purtat cu privire la proiectele primariei de care s-a ales praful. Unul dintre acestea este cel al concesionarii parcarilor din oras. Consilierii liberali au reclamat faptul ca s-au pierdut doi ani in incercarea de concesionare a parcarilor, fiind demarata chiar si o licitatie in acest sens, care s-a incheiat fara adjudecare. Primarul Mihai Chirica a spus ca aceasta concesionare a picat din cauza faptului ca cele peste 5000 de locuri de parcare din parcarile publice sau de pe bulevardele principale nu puteau face obiectul unor afaceri aducatoare de profit. „Acolo sunt in mare parte parcari amenajate cu fonduri europene, acesta fiind si motivul pentru care nu s-a validat un castigator. Tocmai de aceea parcarile de resedinta au ramas in atributiile Directiei de Patrimoniu. Odata cu implementarea proiectului de Management al Traficului se va infiinta si un serviciu de parcari, avand in vedere ca exista posibilitatea atragerii unor finantari pentru dotari”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Teapa biletelor prin SMS ar putea fi depasita

Totodata, alesii locali au anuntat ca se vor cauta solutii pentru reluarea unuia din serviciile RATP care au avut succes la public, dar a fost desfiintat. Este vorba de achizitionarea biletelor prin SMS, acest program fiind sistat dupa ce regia a luat teapa de la firma SimPlus Invest SRL, cea care intermedia cu operatorii de telefonie mobila serviciul respectiv, care avea un rulaj de circa 10.000 de euro pe luna. Interpelarile legate de activitatea Politiei Locale au ramas si ele fara raspuns, acestea fiind solicitate in contextul utilizarii politistilor locali de catre primarul Gheorghe Nichita pentru spionarea amantei acestuia, Adina Samson. „Asteptam raportul de la DNA. Nu putem noi intocmi un raport despre un raport care nu a fost inca publicat. Este o ancheta in derulare, asteptam rezultatele ei”, a declarat primarul interimar. Municipalitatea ar urma sa caute un nou spatiu pentru un ONG care detine doua spatii in cladirile unde functioneaza cresele din Decebal si Mircea cel Batran, avand in vedere ca exista un deficit de 800 de locuri la crese, potrivit ultimelor raportari ale solicitarilor venite de la ieseni.

Comentarii
Adauga un comentariu