Eveniment-Social

Proiecție de filme noi derulate în aer liber la Cinema Ateneul Național din Iași

Publicat: 17 aug. 2020
Săptămâna aceasta, în aer liber, vor rula noi filme la Cinema Ateneul Național din Iași
Noi proiecții de filme, în aer liber, la Ateneul Național din Iași

La Cinema Ateneul Național din Iași, săptămâna aceasta și în aer liber, sunt programate proiecții de film. Programul de la Cinema Ateneu, din perioada 20-23 august 2020, include o selecție de filme cu povești de viață reale și autentice, care cu siguranță vor emoționa și vor inspira publicul spectator. Proiecțiile în aer liber vor avea loc pe terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași și vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare fizică impuse

Cinema Ateneul Național din Iași vine cu noi proiecții de film în aer liber. Astfel, programul de la Cinema Ateneu, din perioada 20-23 august 2020, include o selecție de filme cu povești de viață reale și autentice. Acestea, cu siguranță, vor emoționa și vor inspira publicul spectator. „Jocuri de putere”, un thriller politic regizat de Rodrigo Sorogoyen, prezintă elita politică într-un mod inedit. Asta prin ochii unui politician corupt care luptă să supraviețuiască după ce s-a lăsat condus prea mult timp de interesele personale și ale partidului. După ce presa publică dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis, partidul caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Câștigătorul a 7 premii Goya și a peste 30 de premii internaționale, filmul este fără îndoială una dintre cele mai influente și discutate producții spaniole recente.

Proiecțiile în aer liber vor avea loc pe terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași și vor fi organizate cu respectarea măsurilor și a regulilor de distanțare fizică impuse

În program figurează și, cu note de comedie, filmul „Vieți duble”, în care joacă Juliette Binoche și Guillaume Canet. Acesta surprinde viața a 4 parizieni sofisticați, ce excelează în cultivarea aparențelor. În centrul atenției este Alain, un editor care face cu greu față schimbărilor din lumea editurilor, când volumele digitale devin mai populare decât cele tipărite. Lăudat pentru prospețimea dialogurilor, filmul discută și complicata relație dintre creator și cel care îi vinde creația sau despre obiectul artistic ca marfă în căutarea unui cumpărator.

Revine în program „Copilul-problemă” (Systemsprenger), multipremiatul film de debut al regizoarei germane Nora Fingscheidt. Premiat cu „Ursul de Argint” – Premiul „Alfred Bauer” pentru noi perspective în arta cinematografiei, dublu nominalizat la European Film Awards pentru „Cel mai bun film” și „Cea mai bună actriță în rol principal”, filmul prezintă povestea lui Benni, o fetiță de 9 ani care încearcă cu disperare să găsească iubirea. Însă, energia ei nestăvilită îi aduce pe toți cei din jur la disperare.

Între proiecțiile derulate în aer liber la Cinema Ateneul Național din Iași se află comedia-dramă „Soții de militari”, din care vom afla cum ar fi viața fără cântec sau dans. Filmul este regizat de Peter Cattaneo și este inspirat dintr-o incredibilă poveste adevărată. În timp ce partenerii de viață sunt detașati pe frontul de luptă din Afganistan, un grup de femei rămase acasă se hotărăsc să formeze un cor. Se trezesc extrem de repede în mijlocul unei mișcări globale extraordinare și a unui curent mediatic impresionant.

Proiecțiile în aer liber vor avea loc pe terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași și vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare fizică impuse. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casa de bilete a Ateneului Național din Iași.

Alege filmul care îți place și „#HaiLaCinema!”

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel: 20 august, ora 21:00, „Jocuri de putere” sau „El reino”, regia Rodrigo Sorogoyen. Pe 21 august, ora 21:00, rulează „Vieți duble”, regia Olivier Assayas, pe 22 august, ora 21:00, va rula pelicula „Copilul-problemă”, „Systemsprenger”, regia Nora Fingscheidt și este nerecomandat sub 15 ani. Pe 23 august va fi proiectat, de la ora ora 21:00, pelicula „Soții de militari”, „Military wives”, în regia Peter Cattaneo. Prețul unui bilet este de 12 lei. Detalii pe: FacebookCinema Iași sau pe site-ul www.cinemaiasi.ro.

Adauga un comentariu