Eveniment-Social

Proiectul acesta dinamiteaza Iasul. Toti au ajuns la capatul rabdarii – FOTO

Publicat: 04 mart. 2016

@ Circ total pe proiectului Spitalului Regional de Urgente @ Desi constructia ar trebui sa inceapa la anul, inca nu se stie si amplasamentul unde va fi ridicata unitatea @ Primarul Iasului sustine ca a trimis mai multe adrese Guvernului, in care a fost identificat terenul @ In schimb, de la nivel central nu se stie mai nimic de asta, Guvernul indicand cu totul altceva

Disputa pe amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgente pare ca nu se mai termina. Autoritatile si politicienii au ajuns din nou sa se contreze pe proiectul spitalului regional. In plus, in acest scandal a intervenit si comisarul european Corina Cretu, aceasta sustinand ca, la nivel european s-au dus lupte grele pentru alocarea banilor. In plus, Cretu a afirmat ca sefii Comisiei Europene sunt nemultumiti de faptul ca, pana in prezent nu au fost stabilite si terenurile pentru constructia unitatilor. Circa 320 milioane euro ar urma sa fie alocate pentru constructia spitalelor, alte 150 milioane euro pentru dotarea cu aparatura. Aceste detalii au fost prezentate si de deputatul Petru Movila, presedintele Organizatiei Judetene a Miscarii Populare, unul dintre parlamentarii care s-au implicat activ in acest proiect.

„Exista finantare pentru constructia spitalului si avem si prin Banca Mondiala bani pentru dotarea acestuia si a celorlalte doua din tara. Demersul meu nu este unul politic, eu nu l-am aflat alaltaieri si am vrut sa ma bag in seama. Am solicitat luarea unei decizii, pentru ca noi, iesenii, sa transmitem o singura locatie Ministerului Sanatatii. Am facut demersuri la primarie si la Consiliul Judetean, pentru ca sunt mai multe administratii locale ce au facut propuneri concrete pentru constructia unitatii”, a mentionat deputatul MP Petru Movila. Acesta a prezentat o adresa din partea Ministerului Sanatatii, in care se arata ca nu se cunoaste inca locul viitoarei constructii, lucru care a starnit noi controverse. In schimb, primaria este de alta parere. Reprezentantii municipalitatii iesene sustin ca proiectul este cat se poate de clar si ca solutia a fost aleasa de mult. Este vorba de un teren aflat langa Complexul ERA, de circa 12 hectare, pus la dispozitie de comuna Valea Lupului.

Primaria spune ca a gasit demult solutia

Primarul Mihai Chirica a mentionat ca, desi suprafata este pe administrativul municipiului, lucrurile nu sunt deloc complicate si ca intre cele doua administratii situatia s-a clarificat. De altfel, Chirica a aratat ca au fost trimise nenumarate adrese catre Ministerul Sanatatii si cel al Dezvoltarii, in care se specifica clar acest lucru.

„Am vazut o euforie foarte mare legata de Spitalul Regional de Urgenta, iar multe observatii facute sunt rautacioase si nepotrivite, din unele conflicte nascute din clasa politica ieseana. Am trimis adrese la Ministerul Dezvoltarii si i-am rugat sa rezolve subiectul. Noi am alocat si terenul si am tot transmis adrese. Avem hotararea Consiliului Local Valea Lupului si vrem sa sustinem utilitatile. Am trimis si situatia cu studiul geotehnic preliminar la amplasamentul de la ERA, inclusiv relatia pe care am dus-o in 2015 cu primaria din Valea Lupului. Toate acestea s-au concretizat cu o hotarare de consiliu de catre primaria de acolo, in vederea sustinerii acestui proiect si punerea la dispozitie a unei suprafete de 12 hectare langa Complexul ERA”, a mentionat primarul Mihai Chirica.

Primarul s-a aratat nemultumit de faptul ca, desi situatia este ca si rezolvata, se bate moneda pe locul constructiei in scop electoral. „S-au facut demersurile si nu avem niciun litigiu cu Miroslava. Nu putem discuta in temeiul legii decat cu comuna Valea Lupului, cu care am avut toate demersurile facute. De unde a reiesit povestea cu Miroslava, as trece asta la diverse. S-a tot auzit ca Miroslava vrea sa mute limita administrativ-teritoriala, dar suntem intr-un stat de drept, unde functioneaza legea. Nu avem niciun litigiu teritorial pe aceasta tema, cu nicio comuna. Avem o abordare comuna cu Valea Lupului, am vazut la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ca pe acea suprafata de teren este Valea Lupului, desi este trecuta pe administrativul Iasului. Am vazut actele intabulate si ne-am dus la consilierii de la Valea Lupului, unde am colaborat pe aceasta tema”, a adaugat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu