Magazin

Proiectul de casa ales potrivit si conform bugetului disponibil -+ ce spun specialistii

Publicat: 15 mart. 2019

Exista un drum lung de la dorinta la realitatea de a avea casa proiectata. Un pas important, dincolo de birocratia impusa, se refera la proiectul de casa. Acesta joaca un rol esential, intrucat dicteaza si bugetul, modul de construire, dar mai ales este varianta pusa pe hartie a tipului de casa. Acum este timpul sa schimbati ce doriti, sa alegeti compartimentarea si sa faceti modificari pana la perfectiune. 
Multi dintre proprietari trateaza superficial capitolul proiecte case, gandind ca de fapt este treaba arhitectului sa se ocupe. Totusi cine isi va petrece timpul aici? Cine mai bine ca proprietarii stiu ce nevoi au si ce spatiu doresc sa dedice fiecarei zone a casei? Din teama de a nu expune idei greu de pus in practica, de a nu fi suprataxati de cei cu care colaboreaza, multi proprietari iau un proiect de-a gata si se multumesc cu el. 
O alternativa o ofera Smart Home Concept. Aici proiectele dorite se pot personaliza, adaptand dupa caz toate acele aspecte care tin de compartimentare si nu numai. Costurile nu vor fi o problema, intrucat nu sunt taxari suplimentare de vreme ce veti alege un proiect din portofoliul lor. 
Iata ce spun specialistii despre alegerea proiectului de casa:
Inspirati-va 
Nu spune nimeni ca trebuie sa rezumati planul casei la stilul celor pe care le vedeti prin vecini. O echipa competenta de proiectanti va ajuta sa realizati planul casei in asa fel incat sa fie rentabil, practic, dar mai ales sa tina cont de stilul pe care vi-l doriti. Pentru a fi mai usor puteti viziona proiectele de case disponibile la Smart Home Concept.
La discutia cu arhitectul, fiecare detaliu conteaza, pentru ca el este specialistul care va dimensioneaza camerele, amplaseaza ferestrele si se va asigura ca in casa va fi suficienta lumina naturala. Pana la definitivarea acestui proiect, puteti cere in masura in care se poate, o vedere 3D a casei. Daca acest lucru poate fi optional, nu spunem la fel despre a cere amplasarea casei in functie de punctele cardinale, despre proiectul de instalatii, lista materialelor ce se vor folosi, ceea ce duce si la o estimare a costurilor. 
Trebuie spus ca proiectul de casa nu include doar schita constructiei, ci si structura acesteia, se include realizarea instalatiilor si a retelelor de utilitati, pana la finisarea lucrarii. 
Functionalitati 
Casa proiectata acum va fi constructie de viitor. Asadar ganditi-va la activitati, la marirea familie, la spatiile exterioare casei, ce vor fi tot parte din planul de constructie. Astfel de detalii conteaza si ele si depind desigur si de spatiul disponibil. La acest capitol se include garajul, o piscina, foisor, bucatarie de vara sau sera, spatiu de parcare, loc de joaca etc. 
Greseli frecvente 
Bugetul – este greu de spus care va fi bugetul casei, mai ales daca ulterior planului casei sunteti nemultumiti, mai cereti o parere, deci o optimizare a proiectului initial. Desigur ca nici specialistii nu pot spune concret care este suma necesara pentru a duce la bun sfarsit un proiect, cu tot ce include o casa pana la a deveni locuibila. Se poate doar estima, dar nu va asteptati sa fie atat. 
Ati uitat de curte. O alta greseala frecventa este de a uita de spatiul verde, de gradina, de curtea casei. Pentru multi insa, acesta este unul din avantajele de a locui la casa, de a avea parte de spatiu in jurul casei, iata deci un alt aspect de inclus in proiect. 
Astfel de situatii pot fi evitate tinand cont in primul rand de cei alesi cu care sa colaborati. In cazul celor de la Smart Home Concept, colaborarea poate insemna nevoia de proiect de casa de locuit, proiectare constructii civile, precum si optimizarea proiectelor, expertize tehnice si obtinere de avize, printre altele. Arhitecti si ingineri lucreaza impreuna pentru a oferi un raspuns solicitarilor primite. Avantajul este cel al experientei si nu numai; practic o astfel de echipa poare sa va usureze munca cel putin la capitolul birocratic, poate sa va ghideze cu privire la alegerile facute, pentru ca proiectul dorit sa fie in cele din urma varianta cea mai potrivita nevoilor pe care le aveti. loading...

Adauga un comentariu