National

Proiectul de dezvoltare din zona Vale ar putea fi blocat

Publicat: 10 apr. 2011

Proiectul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) din zona Vale a municipiului Pascani intampina probleme. Daca pana nu demult se vorbea de faptul ca toate demersurile necesare punerii lui in practica au fost facute de conducerea administratiei locale, urmand ca ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sa semneze doar contractul de finantare, la ora actuala se discuta despre faptul ca proiectul ar putea fi blocat. Motivul este schimbarea viceprimarului Ioan Ionita din functie.

Inainte de a intra in concediu, pedelistul Ioan Ionita a mers la Bucuresti cu scopul de a purta unele discutii cu Udrea privind semnarea contractului de finantare. Din ultimile precizari facute de acesta, urma ca in doar cateva saptamani ministrul Dezvoltarii sa se deplaseze la Pascani personal cu scopul de a-si da acordul in scris pentru finantare. Intre timp, alianta administrativa intre PNL si PD-L s-a rupt, prin punerea in aplicare a protocolului USL. Ca urmare, in aceasta saptamana urmeaza ca pedelistul Ioan Ionita sa fie schimbat din functia de viceprimar, fiind primul lucru impus de social-democrati partenerului de coalitie. Deranjat de faptul ca initiatorul proiectului privind demiterea din functia de viceprimar este chiar fostul partener de alianta, primarul Grigore Craciunescu, Ioan Ionita pare sa fi purtat deja unele discutii pe tema intarzierii semnarii contractului de finantare. „Stiu ca cei de la PSD isi doresc neaparat sa fiu schimbat din functia de viceprimar cat mai repede. Dar nu inteleg de ce initiatorul proiectului este domnul primar Grigore Craciunescu, si nu ei, cei de la PSD. Dar daca asta doresc PSD-ul si PNL-ul, atunci voi fi schimbat din functie”, declara, nu cu mult timp, in urma, inainte de a intra in concediu, viceprimarul Ioan Ionita.

Contactat telefonic pentru a cere o parere in aceasta privinta, Ionita nu a putut fi de gasit. „Intr-adevar exista si aceasta varianta ca semnarea contractului de finantare sa fie blocata. Ultima oara cand am purtat discutii cu domnul viceprimar pe tema unor proiecte, a precizat faptul ca nu se va impotrivi proiectelor care ii vizeaza pe cetateni si care aduc un beneficiu municipiului. Acum nu stiu ce sa spun. Proiectul PIDU, care este de o valoare mare, de aproximativ 6 milioane de euro, ar putea intra la finantare si la anul. Termenul este pana in 2013. S-ar putea crea unele piedici privind semnarea contractului de finantare din diferite motive, poate chiar si politice. Din cate stim, am ramas ultimii la semnarea contractului de finantare”, a declarat administratorul public Dorin Nechifor, mana dreapta a primarului Grigore Craciunescu.
Edilul-sef al municipiului se afla de cateva zile la Bucuresti, cel mai probabil deplasarea fiind facuta cu scopul de a purta discutii cu privire la semnarea contractului de finantare.

De precizat faptul ca Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei Vale are patru componente si a primit toate aprobarile necesare din partea  Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Pentru a fi pus in practica, este nevoie doar de semnarea contractului de finantare. Scopul proiectului este modernizarea zonei Vale.loading...

Adauga un comentariu